Bezinningstochten home

Coronamaatregelen

In verband met de ontwikkelingen rondom het coronavirus vinden we het belangrijk om je te informeren over hoe wij hiermee omgaan. Wat betekent dit voor onze bezinningstochten? Op deze pagina houden we je op de hoogte.

Gaan de geplande bezinningstochten door?

We krijgen veel telefoontjes en berichtjes van jullie om ons te steunen en met vragen over het al dan niet doorgaan van onze geplande reizen. Onze binnenlandse en buitenlandse reizen van dit voorjaar hebben we naar het najaar verplaatst. Gezien de huidige ontwikkelingen rondom COVID hebben we echter ook de buitenlandse reizen die voor september en oktober 2020 gepland stonden opnieuw moeten annuleren. We volgen steeds het reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken, het advies van onze lokale vertegenwoordigers en de ANVR.

Onze binnenlandse reizen gaan vooralsnog wel door.

Kan ik nu een reis boeken?

Ook in deze onzekere tijd kun je een reis boeken of een optie nemen. We nodigen je uit om hierover contact op te nemen met ons kantoor.

Wijziging in het reisprogramma als gevolg van coronamaatregelen

Als gevolg van de maatregelen rondom het coronavirus kunnen er onverwachtse wijzigingen in (onderdelen van) het reisprogramma optreden die wij op dit moment niet kunnen voorzien. Wijzigingen kunnen bijvoorbeeld ontstaan doordat de accommodaties minder mensen kunnen huisvesten of een schemawijziging van een vervoerder. Wanneer wij de reis, of onderdelen hiervan, niet kunnen uitvoeren, laten we dit direct aan de mensen die al geboekt hebben en op de website weten. Wij zullen samen met SNP onze uiterste best doen eventuele wijzigingen tot een minimum te beperken en daar waar mogelijk een vergelijkbaar alternatief aanbieden. 

Maatregelen tijdens onze reizen

We realiseren ons zeer, dat wanneer we na de zomer weer op reis gaan, iedereen zich veilig moet kunnen voelen. Wij zullen er alles aan doen om ervoor te zorgen dat dit mogelijk is. Uiteraard volgen we de richtlijnen van het RIVM. 

Wat we in ieder geval doen:

  • Tijdens het wandelen en in de samenkomsten in de accommodaties zullen we de 1,5 m afstand in acht houden. We werken indien nodig in subgroepen of in shifts, zodat samenzijn in de groep en het gezamenlijk gebruik maken van de maaltijden, gescheiden worden.
  • Met de accommodaties maken we afspraken wat betreft hygiëne en 1,5 meter afstand houden. Voor wat betreft de overnachtingen proberen we in overleg met de accommodaties en deelnemers tot passende oplossingen te komen (mogelijkheid van 1-pk of ruime meerpersoonskamers, of evt. slapen in tentjes). In de woestijntochten en de Vision Quest is er wat dat betreft veel ruimte, onze reizen naar Nepal en Engeland zullen meer aanpassingen vragen.
  • Verder bekijken we per reis naar specifieke maatregelen die nodig zijn om de veiligheid te kunnen waarborgen.
  • Wie verkouden is of ziek blijft thuis.
  • We werken niet met lichaamswerk en contactoefeningen dichtbij elkaar. We zetten andere oefeningen in waarbij de intense ervaring blijft bestaan.

Uiteraard houden wij de ontwikkelingen omtrent het coronavirus nauwlettend in de gaten. Mochten de richtlijnen van het RIVM veranderen, dan zullen wij die opvolgen en passen we deze informatie aan. Mocht je nog vragen hebben, neem gerust contact op met ons kantoor.

INITIATIEF VAN ITIP | SCHOOL VOOR LEVEN EN WERK

Bezinningstochten is een initiatief van ITIP School voor leven en werk, opleidingsinstituut voor iedereen die wil leven en werken vanuit bezieling en vertrouwen. We geloven dat wanneer je uitdrukking geeft aan wat je werkelijk drijft, je vervuld leeft en jouw bestemming vindt in de wereld. Al meer dan 35 jaar bieden wij opleidingen en activiteiten op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, en zijn we werkzaam in het veld van organisatieontwikkeling en loopbaanbegeleiding. Daarnaast hebben we bijna 20 jaar ervaring in het  organiseren van bezinningstochten, natuurretraites en inspiratiereizen.