Bezinningstochten home

Oostenrijk
Bezinningstocht bergen

19 - 24 sept 2017

Boven op de pas een overgang maken in je bestaan

Bergen zijn bij uitstek de plek om tot rust en bezinning te komen. De metafoor van het beklimmen van de berg is oeroud en uiterst krachtig; in vele mythes en mystieke stromingen gaat men de berg op voor een visioen of een boodschap. Tijdens deze bezinningstocht ga jij de berg op om je visie op je leven of werk helder te laten worden. Terwijl je klimt word je je bewust van oude patronen. Om eenmaal boven op de pas een overgang te maken naar een nieuwe stap in je bestaan.

De rust en ongereptheid van het Virgental

Onze route loopt door het Virgental, een prachtig bergwandelgebied aan de rand van het Nationalpark Hohe Tauern, Oost-Tirol, Oostenrijk. Deze rustige en ongerepte vallei is omringd door drieduizenders, en wordt ontsloten door een uitgebreid netwerk van wandelpaden. We verzamelen in een mooi gelegen en comfortabel hotel in Hinterbichl, waar we de eerste nacht doorbrengen en zullen terugkeren aan het einde van de tocht. Langs een wildstromende rivier en watervallen gaan we omhoog en verblijven drie nachten in berghutten, die met elkaar verbonden zijn door de Lasörling Höhenweg. De comfortabele en eenvoudige berghutten liggen op een hoogte van 2000 – 2600 m. Tijdens de tocht gaan we een pas over op 2794 m, het hoogste punt van de route.

Wandelen in stilte

Tijdens de tocht wandelen we grotendeels in stilte. Ook in de berghutten houden we zoveel mogelijk de stilte in acht, hoewel er natuurlijk ook andere gasten verblijven. Iedere ochtend starten we al vroeg met meditatie en lichaamswerk in de prachtige bergnatuur. Voor de wandeling krijg je een vraag of thema mee, ook zijn er onderweg momenten van meditatie en korte uitwisseling. Na het avondeten komen we bij elkaar om persoonlijke ervaringen van die dag te delen.
 


"Een overweldigende ervaring, die je een keer moet meemaken. Deze bezinningstocht heeft mij concrete inzichten gegeven waarmee ik aan de slag kan. Dank voor deze bijzondere reis."
- deelnemer bergtocht Karwendel (2016)Met een gezonde conditie op pad

Voor onze bergtochten heb je geen bergwandelervaring nodig. Er zijn onderweg wat steile en kleinere bergpaden en uiteraard ook hoogtemeters te overwinnen, die voor iedereen met een gezonde conditie goed te doen zijn. We lopen steeds een deel van de dag, daarnaast is er ruimte om op jezelf te zijn. De wandelingen zijn niet bedoeld als prestatie, hoewel ze soms behoorlijk inspannend zijn.

Voor een impressie van de tocht, bekijk het filmpje.


Overnachten in hotel (of camping) en berghutten

Zondag is de aankomstdag, het programma met de groep start op maandagochtend. De eerste nacht verblijven we aan het eind van het Virgental, in hotel Heimat in Hinterbichl. Maandag lopen we omhoog en wandelen vervolgens van hut naar hut. Vrijdag dalen we af naar de bewoonde wereld om de laatste nacht weer door te brengen in hotel Heimat. In de hutten slapen we in 2- of meerpersoonskamers of in een 'Matratzenlager'. De maaltijden zijn eenvoudig en voor onderweg krijgen we een lunchpakket mee. Tijdens de tocht nuttigen we geen alcohol.

Wie dat wil, kan een dag eerder komen (op zaterdag) en zondag alvast een mooie wandeling maken in de omgeving en ontspannen aankomen. Deze inwandeldag raden we van harte aan; het is heel fijn om al enigszins rustig aan de daadwerkelijke tocht te kunnen beginnen. Bij aanmelding voor de reis kun je aangeven of je een extra voorovernachting wilt boeken.

In plaats van overnachten in het hotel, kun je er ook voor kiezen om tegenover het hotel op de camping je tent op te zetten en daar te overnachten. Je eet wel mee met de groep in hotel Heimat. Als je voor deze optie kiest krijg je een korting op de reiskosten. Je dient dan wel zelf de camping te regelen en te betalen.

Je reist met eigen vervoer, eventueel samen met één of meer andere deelnemers. Het gebied ligt in Oost-Tirol, op zo'n 1000 km vanaf Utrecht. Als je met het openbaar vervoer reist, is het laatste deel met bus, taxi of huurauto.

De bergtocht wordt begeleid door Gert Stegeman. Als berggids gaat Marieke Broers mee.

De groepsgrootte is minimaal 6 en maximaal 12 deelnemers. 
Voor de deelnemers die definitief meegaan is er op woensdag 5 juli een startavond op ons kantoor in Zutphen, aanvang 19.30 uur.

Overige praktische informatie

Data van de reis: dinsdag 19 t/m zondag 24 september 2017.
Reiskosten: € 1275,- 

De reiskosten zijn inclusief begeleiding, twee overnachtingen in hotel Heimat, Hinterbichl/Prägraten op basis van een tweepersoonskamer en halfpension, verblijf in berghutten inclusief eten, koffie/thee en lunchpakket voor onderweg; exclusief reiskosten eigen vervoer, extra drankjes, € 20,- reserveringskosten en € 2,50 Calamiteitenfonds.

Eventuele korting:
- Wanneer je op de camping overnacht in plaats van in het hotel, krijg je een korting van € 100,- op de reiskosten. Je regelt en betaalt dan zelf de overnachtingen op de camping.

Eventuele extra kosten:
- Er zijn zeer beperkt 1-persoonskamers beschikbaar in hotel Heimat tegen een toeslag van € 50,- (voor 2 nachten).
- Als je een dag eerder (maandag) wilt aankomen, kun je via SNP een extra overnachting boeken: € 60,- voor een 2-persoonskamer incl. ontbijt en indien beschikbaar € 80,- voor een 1-persoonskamer.

Op deze reis zijn de SNP reisvoorwaarden van toepassing. Het is belangrijk een goede reis- en annuleringsverzekering af te sluiten voor jezelf.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Gert Stegeman:
(06) 15414871 of gert@itip.nl. Voor informatie en om je aan te melden kun je ook terecht op het kantoor van het ITIP via onderstaande contactgegevens.

E-mail ons: bezinningstochten@itip.nl of bel (0575) 510 850
Meer bergtochten

INITIATIEF VAN ITIP | SCHOOL VOOR LEVEN EN WERK

Bezinningstochten is een initiatief van ITIP School voor leven en werk, opleidingsinstituut voor iedereen die wil leven en werken vanuit bezieling en vertrouwen. We geloven dat wanneer je uitdrukking geeft aan wat je werkelijk drijft, je vervuld leeft en jouw bestemming vindt in de wereld. Al meer dan 35 jaar bieden wij opleidingen en activiteiten op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, en zijn we werkzaam in het veld van organisatieontwikkeling en loopbaanbegeleiding. Daarnaast hebben we bijna 20 jaar ervaring in het  organiseren van bezinningstochten, natuurretraites en inspiratiereizen.