n
Bezinningstochten home

Twente
Dinkelpad en Twents landschap

Op aanvraag

SNP-wandeltocht Twente

Verken de heuvelachtige grensstreek van Oost Twente, deels via het meanderende Dinkelpad, verwonder je over de fraaie landgoederen en vele gave Saksische boerderijen, geniet van de rust, kabbelende watertjes en een verblijf op een klassieke Twentse boerenhoeve, met verfijnd lokaal eten en sluit deze korte trektocht af in het kunstenaarsstadje Ootmarsum. 

Uniek aan deze reis

Het programma van dag tot dag

Dag 1 
Aankomst in het kunstenaarsstadje Ootmarsum, een gezellig plaatsje vol oude geveltjes, galerietjes, winkeltjes, terrassen en een mooi openluchtmuseum. Overnachting in Ootmarsum.

Dag 2 
Vanuit Ootmarsum ga je op pad door het Twentse land. Het zogenaamde coulissen landschap bestaat uit een afwisseling van open velden, houtwallen, lanen en stukken bos met geregeld een boerenhoeve. Het doel is Landgoed Singraven aan de Dinkel, een mooie plek voor een pauze. Na de lunch volg je het Dinkelpad in noordelijke richting. Dit pad volgt zo goed als het gaat de loop van deze mooie beek. Nabij Lattrop word je vriendelijk ontvangen op een klassiek Twents Erfgoed. Wandeling: ca. 5 uur, lengte 17,5 km (in te korten tot 12,5 km (3,5 uur), maar dan mis je Landgoed Singraven). Overnachting in Lattrop.

Dag 3 
De rondwandeling van vandaag gaat door het uiterste taartpuntje Nederland in Duitsland. Na een heide en vennengebied loop je langs de beboste grens naar het Duitse dorpje Lage aan de Alte Dinkel. Hier beland je in een Duitse dependance van het enorme Landgoed Twickel dat bij Hengelo ligt, met mooie panden en een watermolen. Via het Dinkelpad keer je terug naar het beginpunt. Wandeling ca. 20 km, ca. 5 uur lopen (in te korten tot ca. 13 km (3,5 uur), maar dan kom je niet in Lage). Overnachting in Lattrop.

Dag 4 
Je zegt de Dinkel vaarwel en zet koers naar het natuurgebied Springendal, met veel bos, bronnen, watertjes en heidevelden. Met een omweg door de heuvels en het dal van de Mosbeek kan je de pittoreske Watermolen van Bels bezoeken. Ernaast ligt het moderne informatiecentrum van Landschap Overijssel 'IJs en Es', waar je alles te weten komt over het ontstaan van dit fraaie landschap. Moe maar voldaan keer je terug in Ootmarsum. Wandeling 19 km, 5 uur lopen (in te korten tot 14 km (3,5 uur), maar dan kom je niet bij de Molen van Bels). In Ootmarsum eindigt het arrangement.

Praktische informatie

Je kunt dit arrangement het hele jaar door op aanvraag boeken. Het is niet zeker of je ook op de door jou gewenste vertrekdatum kunt starten met deze reis.

De kosten van dit arrangement zijn:

Inbegrepen: 3 overnachtingen, 3x ontbijt, 1x avondeten in Lattrop, bagagevervoer op dag 2 en 4 (max. 1 stuks bagage per persoon), SNP-reisdocumentatie en kaartmateriaal, toeristenbelasting.
Niet inbegrepen: heen- en terugreis, overige maaltijden, persoonlijke uitgaven, verzekeringen, € 20,- reserveringskosten.

Deze wandeltocht boeken bij SNP

Op de website van SNP vind je nog meer informatie over deze wandeltocht en kun je deze reis op aanvraag boeken. Vermeld bij de aanvraag onder 'opmerkingen' dat je deze reis als 'Individuele Bezinningstocht ITIP' boekt.

Andere bij SNP te boeken wandelreizen:

Het bezinningspakket kun je bij ons aanvragen op de pagina Individuele Bezinningstocht.

E-mail ons: bezinningstochten@itip.nl of bel (0575) 510 850
Meer dicht bij huis

INITIATIEF VAN ITIP | SCHOOL VOOR LEVEN EN WERK

Bezinningstochten is een initiatief van ITIP School voor leven en werk, opleidingsinstituut voor iedereen die wil leven en werken vanuit bezieling en vertrouwen. We geloven dat wanneer je uitdrukking geeft aan wat je werkelijk drijft, je vervuld leeft en jouw bestemming vindt in de wereld. Al meer dan 35 jaar bieden wij opleidingen en activiteiten op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, en zijn we werkzaam in het veld van organisatieontwikkeling en loopbaanbegeleiding. Daarnaast hebben we bijna 20 jaar ervaring in het  organiseren van bezinningstochten, natuurretraites en inspiratiereizen.