n
Bezinningstochten home

Zuid-Veluwe
Langs de Nederrijn en Nationaal Park Hoge Veluwe

Op aanvraag

SNP-wandeltocht langs de Nederrijn en Nationaal Park Hoge Veluwe

Arnhem is het ideale uitgangspunt voor een rondje over de Veluwe. De stad was altijd al bijzonder vanwege het schitterende Sonsbeekpark. Nu is ook het centrum, zwaar gehavend in de oorlog, helemaal opgeknapt en klaar om iedereen te ontvangen. Het Nationaal Park Hoge Veluwe herbergt naast uitgestrekte natuur ook Jachtslot Hubertus en Museum Kröller-Müller. De volgende etappe gaat over uitgestrekte heidevelden met grote grazers, schaapskuddes en een stop op het terras in buurtschap de Mossel. De laatste wandeling leid je van Wageningen, de stad van de Vrijheid, terug naar Arnhem. Je flaneert tussen stuwwal en uiterwaarden van de Nederrijn, met hoogtepunten als Kasteel Doorwerth en het Duno plateau. Nooit geweten dat het eigen land zo mooi kan zijn...

Uniek aan deze reis

Programma van dag tot dag

Dag 1 
Aankomst in Arnhem. Als je op tijd arriveert kan je de leuke stadswandeling maken die SNP heeft uitgezet, door het Modekwartier en het opgeknapte centrum. Overnachting in Arnhem.

Dag 2 
Door Park Zypendaal en de Gulden Bodem loop je Arnhem uit en bereik je via Landgoed Warnsborn de ingang van Nationaal Park de Hoge Veluwe. Hier pak je een witte fiets, zodat je niet de kortste route naar Otterlo hoeft te nemen, maar het park beter kunt verkennen. De smalle asfaltfietspaadjes leiden over uitgestrekte heidevelden en bossen naar jachtslot St. Hubertus, het Kunstmuseum Kröller-Müller en het bezoekerscentrum met het Museonder. Dit laatste museum gaat over het bodemleven in het park. Wandeling: ca. 3 uur, lengte 11 km, fietsen ca. 1,5 uur, lengte 20,5 km. Overnachting in Otterlo.

Dag 3 
Door het uitgestrekte heide- en bosgebied van Planken-Wambuis wandel je naar het buurtschap de Mossel. Hier, midden op de Veluwe, is het heerlijk toeven bij een verfrissing op het terras. 
De everzwijnen laten zich overdag niet zien, maar je komt ongetwijfeld wat grote grazers tegen op de route naar de Ginkelse hei. Een volgende stop is mogelijk bij de Panorama hoeve, alvorens je de laatste etappe naar Wageningen aanvangt. Via de Wageningse Eng loop je de gemoedelijke plaats, met grote universiteit, in. Wandeling 20,5 km, ca. 6 uur lopen. Overnachting in Wageningen.

Dag 4 
Vandaag een lange, maar zeer afwisselende wandeling. Eerst gaat het bovenlangs de uiterwaarden van de Rijn door het Arboretum, dan door het Renkumse beekdal naar het gelijknamige plaatsje. Verder langs de Rijn en over de Noordberg naar het fraaie Kasteel Doorwerth. Mooie plek voor een pauze op het terras. Uitgerust begin je aan de klim naar het Duno-plateau, met een on-Nederlands uitzicht over de Rijn en de uiterwaarden. Door het park Mariëndaal bereik je Arnhem. Wandeling 25 km, ca. 7 uur lopen. Je kan op verschillende plekken de bus naar Arnhem nemen om de route in te korten. In Arnhem eindigt het arrangement. Je kan je bagage ophalen in het hotel in Arnhem en gelijk naar huis reizen.

Praktische informatie

Je kunt dit arrangement het hele jaar door op aanvraag boeken. Het is niet zeker of je ook op de door jou gewenste vertrekdatum kunt starten, mogelijk vraagt dit enige flexibiliteit. Begin juli en vanaf augustus is er voldoende beschikbaarheid.

De kosten van dit arrangement zijn:

Inbegrepen: 3 overnachtingen, 3x ontbijt, bagagevervoer op dag 2, 3 en 4 (max. 1 stuks bagage per persoon), SNP-reisdocumentatie en kaartmateriaal, toeristenbelasting;
Niet inbegrepen: heen- en terugreis, overige maaltijden, entree Nationaal Park Hoge Veluwe (ca. € 11,- per persoon), persoonlijke uitgaven, verzekeringen, € 20,- reserveringskosten.

Deze wandeltocht boeken bij SNP

Op de website van SNP vind je nog meer informatie over deze wandeltocht en kun je deze reis op aanvraag boeken. Vermeld bij de aanvraag onder 'opmerkingen' dat je deze reis als 'Individuele Bezinningstocht ITIP' boekt.

Andere bij SNP te boeken wandelreizen:

Het bezinningspakket kun je bij ons aanvragen op de pagina Individuele Bezinningstocht.

E-mail ons: bezinningstochten@itip.nl of bel (0575) 510 850
Meer dicht bij huis

INITIATIEF VAN ITIP | SCHOOL VOOR LEVEN EN WERK

Bezinningstochten is een initiatief van ITIP School voor leven en werk, opleidingsinstituut voor iedereen die wil leven en werken vanuit bezieling en vertrouwen. We geloven dat wanneer je uitdrukking geeft aan wat je werkelijk drijft, je vervuld leeft en jouw bestemming vindt in de wereld. Al meer dan 35 jaar bieden wij opleidingen en activiteiten op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, en zijn we werkzaam in het veld van organisatieontwikkeling en loopbaanbegeleiding. Daarnaast hebben we bijna 20 jaar ervaring in het  organiseren van bezinningstochten, natuurretraites en inspiratiereizen.