Bezinningstochten home

Waddeneilanden
Waddentocht

14 - 17 mei 2018

Verborgen in zichzelf

Kijkend naar de horizon
biedt dat vergezicht
besef van grootsheid

Van verleden
heden
toekomst

De wind zal altijd waaien
ook al is zij verborgen
in windstilte

Intens, intenser, immens
verrast zij mij als liefde
zo krachtig en zo machtig
verscholen in de mens

 
- Boudewijn Hansen 


Opladen in de unieke stilte en weidsheid van Vlieland en Terschelling
Geen mooiere plek in Nederland om ruimte, leegte en stilte te ervaren dan de waddeneilanden. Voor wie het dichter bij huis zoekt en wenst te ervaren wat een bezinningstocht met je doet, organiseren wij deze waddentocht, waarbij we twee dagen op Vlieland en twee dagen op Terschelling verblijven.

We zullen veel buiten zijn en wandelen in stilte door de duinen, over het lege strand en langs het wad, waar je de oneindige ruimte maximaal kunt ervaren. We ontmoeten elkaar om kennis te maken in Harlingen, voordat we de boot op gaan naar Vlieland. Na de overtocht lopen we via een omweg naar ons hotel aan het wad. De tweede dag lopen we via een gevarieerde omgeving naar het westen van het eiland. In de middag ben je vrij om zelf in te vullen. De volgende dag maken we 's ochtends de overtocht naar Terschelling en lopen we via een afwisselend landschap naar Hoorn. De laatste dag fietsen we eerst een stuk en daarna lopen we via het strand helemaal naar de westpunt van Terschelling. Onderweg kan je de leegte daar maximaal ervaren! We sluiten af met een ritueel voordat we naar de boot lopen.
We laten ons op deze tocht inspireren door de sjamanistische principes van het levens(medicijn)wiel. Elke dag kent een thema met meditatie, ontspannings- en aandachtsoefeningen en uitwisseling, die je helpen om innerlijk tot rust te komen. Je loopt veel in stilte en soms wissel je uit in 2-tallen over een vraag of een ervaringsoefening. Een groot deel zijn we samen onderweg, maar je hebt ook tijd voor jezelf of ben ik op bepaalde momenten beschikbaar voor een persoonlijk gesprek. In de ochtend en avond wisselen we uit over de ervaringen van de dag of nacht.  
Een vierdaagse voor iedereen die wil zich wil bezinnen en opladen in de unieke stilte en weidsheid op twee van onze mooiste waddeneilanden.
 


"Bij elke stap werd ik lichter en kreeg ik weer meer vertrouwen in de toekomst!"
- deelnemer waddentocht (2017)


 


Praktische informatie
De reisdata en vertrektijden zijn onder voorbehoud.

Data: maandag 14 mei 2018 (14.00 uur vertrek boot uit Harlingen) - donderdag 17 mei 2018 (16.15 uur vertrek boot van Terschelling). 

We lopen 15-20 km per dag en iedereen met een redelijke (wandel)conditie kan hier aan deelnemen. We zullen in Harlingen met elkaar rond 12.00 uur verzamelen om een gezamenlijke start te maken voordat we de boot op gaan. We verblijven deze dagen in hotelletje De Veerman op Vlieland en de Folkshegeskoalle in Hoorn op Terschelling. De Veerman ligt direct aan het wad en de Folkshegeskoalle midden in het bos in de mooie flora en fauna die het eiland te bieden heeft. Door de ligging zijn beide verblijven ideale vertrekpunten voor heerlijke wandelingen. Het maximum aantal deelnemers is 14.

De begeleiding is in handen van Bertram Lammers.

Reiskosten en aanmelding
Reiskosten: € 735,-.
De reiskosten zijn inclusief begeleidingskosten, verblijf op basis van een 2-persoonskamer met volpension, de drie overtochten, fietshuur en bagagevervoer en toeristenbelasting. 
Er zijn vier 1-persoonskamers beschikbaar. De toeslag daarvoor is € 40,- per nacht. Geef dat aan bij inschrijving.

Voorafgaand aan de tocht vindt er met iedere deelnemer een kort telefonisch kennismakingsgesprek plaats.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Bertram Lammers:
(06) 50445344 of bertram@itip.nl; of met het kantoor van het ITIP via onderstaande contactgegevens.

Op deze activiteit zijn de annuleringsvoorwaarden van het ITIP van toepassing.

E-mail ons: bezinningstochten@itip.nl of bel (0575) 540 700
inschrijven
Meer dicht bij huis