n
Bezinningstochten home

IJsselvallei
Wandelen langs IJssel en Hanzesteden

Op aanvraag

SNP-wandeltocht IJsselvallei

Langs de Hanzesteden Deventer en Zutphen, door de vogelrijke uiterwaarden van de meanderende IJssel en via de landgoederen van Vorden met hun fraaie landhuizen en beukenbossen wandel je naar het Gelderse museumdorpje Bronkhorst. De volgende dag bereik je het coulisselandschap aan de westkant van de IJssel, ooit een geliefde plek van de rijke adel die hier hun landhuizen bouwden, en wandel je terug naar het eindpunt Zutphen. De perfecte combinatie van natuur en cultuur.

Uniek aan deze reis:

Programma van dag tot dag

Dag 1 
Aankomst in Deventer. Zorg dat je ’s ochtends al in Deventer bent, zodat je de trein naar Olst kunt nemen en vandaar een mooie wandeling van 4,5 uur (lengte 15,5 km) langs de IJssel en over twee landgoederen terug naar Deventer kunt maken. Verblijf in het prachtige centrum van deze historische Hanzestad, waar de Brink en de Bergkerk, de mooie IJsselkade en vele eeuwenoude panden de aandacht trekken. Overnachting in Deventer.

Dag 2 
Via het voetpontje of de brug ga je naar de westzijde van de IJssel en wandel je over de IJsseldijk, langs strangen (oude rivierlopen) en door de uiterwaarden richting Zutphen. Slechts een enkele boerderij en steenfabriek tref je langs je route op weg naar Zutphen. De uiterwaarden zijn in het voorjaar en de winter belangrijke vogelgebieden. Je verblijft in het fraaie centrum van Zutphen, vlakbij de indrukwekkende St.Walburgiskerk en de stadsmuren. De vele hofjes in deze Hanzestad zijn ook de moeite van een kleine verkenning waard. Wandeling: 19,5 km, 5,5 uur. Overnachting in Zutphen.

Dag 3 
Vandaag een verandering van decor: je neemt de trein naar Vorden, met zijn mooie kasteel, en begint daar de wandeling naar Bronkhorst. Hier tref je een heel ander landschap dan langs de IJssel: een prachtig parklandschap met indrukwekkende bomen, mooie boerderijen, fraaie kastelen en landgoederen. De wandelroute voert je in 4,5 uur (17,5 km) over het Landgoed Hackfort terug naar de uiterwaarden van de IJssel. Bronkhorst is een soort museumdorpje met louter gerenoveerde, historische panden. Overnachting in Bronkhorst.

Dag 4 
Met het pontje steek je de IJssel over en wandel je via Brummen en de gehuchtjes Oeken en Voorstonden terug naar Zutphen (5,5 uur, 19,5 km).  Het afwisselende coulisselandschap bestaat uit stukken oud loofbos en met heggen omgeven weilanden. In Zutphen eindigt het arrangement. 

Praktische informatie

Je kunt dit arrangement het hele jaar door op aanvraag boeken. Het is niet zeker of je ook op de door jou gewenste vertrekdatum kunt starten met deze reis. Begin juli en vanaf augustus is er nog voldoende beschikbaarheid. 

De kosten van dit arrangement zijn:

Inbegrepen: 3 overnachtingen, 3x ontbijt, bagagevervoer op dag 2, 3 en 4 (max. 1 stuks bagage per persoon), SNP-reisdocumentatie en kaartmateriaal, toeristenbelasting op dag 2 en 3. 

Niet inbegrepen: heen- en terugreis, transfers per trein tijdens het arrangement, oversteken per veerpont, lunches, diners, persoonlijke uitgaven, verzekeringen, € 20,- reserveringskosten.

Deze wandeltocht boeken bij SNP

Op de website van SNP vind je nog meer informatie over deze wandeltocht en kun je deze reis op aanvraag boeken. Vermeld bij de aanvraag onder 'opmerkingen' dat je deze reis als 'Individuele Bezinningstocht ITIP' boekt.

Andere bij SNP te boeken wandelreizen:

Het bezinningspakket kun je bij ons aanvragen op de pagina Individuele Bezinningstocht.

E-mail ons: bezinningstochten@itip.nl of bel (0575) 510 850
Meer dicht bij huis

OP ZOEK NAAR AVONTUUR MET DIEPTE

Wij hebben ruim 20 jaar ervaring in het organiseren van bezinningstochten, natuurretraites, vision quests en inspiratiereizen. Meer dan 1000 deelnemers gingen je voor met een gemiddelde waardering van 8,8! Daarmee zijn we dé expert op dit gebied in Nederland.

Bezinningstochten is een initiatief van het ITIP. Wij geloven dat wanneer je uitdrukking geeft aan wat je werkelijk beweegt, je vervuld leeft en jouw bestemming in de wereld vindt. Al meer dan 40 jaar bieden wij opleidingen en activiteiten op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. Verder zijn we werkzaam in het veld van organisatieontwikkeling, loopbaanbegeleiding en bezinningstochten.