n
Bezinningstochten home

Zuid-Limburg
Door het fraaie Geuldal en de Vlaamse Voerstreek

Op aanvraag

SNP-wandeltocht Zuid-Limburg

In het uiterste zuiden van ons land ligt het prachtige Limburgse heuvelland. De tocht voert door het glooiende mergelland van Zuid-Limburg en de Belgische Voerstreek. Je begint deze tocht op het plateau van Margraten, loopt hier langs akkers met een weids uitzicht, daalt af via holle wegen en wandelt door prachtige hellingbossen naar Slenaken en het Belgische Teuven. Hier verken je de verrassende Vlaams Voerstreek en de mooie vallei van de Geul met zijn witte vakwerkhoeves en bloemenpracht.

Uniek aan deze reis:

Genieten van de zuidelijk aandoende sfeer

Al wandelend kun je genieten van de veelzijdigheid van dit gebied. Kronkelende beken, vele bronnen, graslanden, hellingbossen, heggen, holle wegen en boomgaarden wisselen elkaar af. Beekjes zoals de Geul en de Gulpe hebben hier brede valleien uitgesleten in de zachte mergel. Je vindt ook droge dalen of zogenaamde grubben, beekbeddingen uitgeslepen tijdens de ijstijd. Nu bieden ze een voedzame bodem voor bijzondere planten. De typische vakwerkstijl van de boerenhoeven, de opmerkelijke geologie, de taal en de zuidelijk aandoende sfeer geven Limburg een aparte status in Nederland. Tijdens dit arrangement verblijf je in twee geheel verschillende, sfeervolle onderkomens.

Programma van dag tot dag

Dag 1 
Aankomst op het plateau van Margraten. Je kunt een fraaie rondwandeling maken, door een uniek natuurgebied met hellingbossen en de grotten en mergelgroeven van de Bemelerberg. Wandelduur 3 uur, 11 km, 75 m stijgen en dalen. Je overnacht op een leuke plek bij Margraten.

Dag 2
Voorbij het plaatsje Margraten passeer je het indrukwekkende Amerikaanse oorlogskerkhof en loop je over het uitgestrekte plateau. Nadat je bent afgedaald in het beekdal van de Gulpe volg je dit riviertje tot in Slenaken. Je klimt het beekdal weer uit en passeert de grens met België op de weg naar Teuven in de Voerstreek. Wandelduur 4,5 uur, 16 km, 150 m stijgen en 125 m dalen (tot Slenaken: wandelduur 3,5 uur, 13 km, 100 m stijgen en 100 m dalen). Overnachting in Teuven in België of Slenaken in Nederland.

Dag 3
Een rondwandeling voert door een afwisselend landschap van bossen en weilanden. Na een klim naar het Bovenste Bos daal je af in het Geuldal. De meanderende rivier stroomt door een dal met prachtige vakwerkhuizen en watermolens. Wandelduur 5 uur, 17 km, 250 m stijgen en dalen. Overnachting in Teuven in België of Slenaken in Nederland.

Dag 4
Vandaag maakt je voor vertrek nog een rondwandeling door de Voerstreek. Dit is een uniek Nederlandstalig stukje België, bron van vele jaren taalstrijd, maar voor de wandelaar een mooi kleinschalig landschap met vriendelijke mensen. De wandeling brengt u naar kasteel de Commanderie met een forellenkwekerij en de bron van het riviertje de Voer, waar de streek naar vernoemd is. Wandelduur 4,5 uur, 14 km, 250 m stijgen en dalen.

Praktische informatie

Je kunt dit arrangement het hele jaar door op aanvraag boeken. Het is niet zeker of je ook op de door jou gewenste vertrekdatum kunt starten, mogelijk vraagt dit enige flexibiliteit. Juli is inmiddels volgeboekt, vanaf augustus is er voldoende beschikbaarheid. 

De kosten van dit arrangement zijn:

Inbegrepen: 3 overnachtingen, 3x ontbijt, 2x diner, bagagevervoer op dag 2, SNP-reisdocumentatie en kaartmateriaal. 
Niet inbegrepen: heen- en terugreis, lunches, diner dag 1, eventuele transfers, persoonlijke uitgaven, verzekeringen, € 20,- reserveringskosten.

Deze wandeltocht boeken bij SNP

Op de website van SNP vind je nog meer informatie over deze wandeltocht en kun je deze reis op aanvraag boeken. Vermeld bij de aanvraag onder 'opmerkingen' dat je deze reis als 'Individuele Bezinningstocht ITIP' boekt.

Andere bij SNP te boeken wandelreizen:

Het bezinningspakket kun je bij ons aanvragen op de pagina Individuele Bezinningstocht.

E-mail ons: bezinningstochten@itip.nl of bel (0575) 510 850
Meer dicht bij huis

INITIATIEF VAN ITIP | SCHOOL VOOR LEVEN EN WERK

Bezinningstochten is een initiatief van ITIP School voor leven en werk, opleidingsinstituut voor iedereen die wil leven en werken vanuit bezieling en vertrouwen. We geloven dat wanneer je uitdrukking geeft aan wat je werkelijk drijft, je vervuld leeft en jouw bestemming vindt in de wereld. Al meer dan 35 jaar bieden wij opleidingen en activiteiten op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, en zijn we werkzaam in het veld van organisatieontwikkeling en loopbaanbegeleiding. Daarnaast hebben we bijna 20 jaar ervaring in het  organiseren van bezinningstochten, natuurretraites en inspiratiereizen.