Bezinningstochten home

Begeleiders van bezinningstochten

Gert Stegeman

Gert Stegeman

Je kunt contact opnemen met Gert Stegeman via:
T - (06) 15414871
E - gert@itip.nl

Bertram Lammers

Bertram Lammers

Ik ben een natuurmens met een voorliefde voor de bergen en de leegte van de woestijn en het hoge Noorden. De oerkracht van de natuur en het sjamanisme inspireren mij, telkens weer. Als ik buiten ben dan stroomt het vanzelf in me. Ik ben dan vol in contact met mijn vrolijke, speelse en avontuurlijke kant en ook vol vertrouwen. Ik geniet ervan om in het werk met mensen de kracht, stilte en inspiratie van de natuur hun werking te laten hebben. In een echte ontmoeting met de natuur vind je jezelf en de natuurlijke weg die bij je hoort. Mijn drum en fluit zijn trouwe metgezellen op elke tocht. Naast de bezinningstochten, werk ik in de diverse opleidingen en in het organisatiewerk van het ITIP. Ik ben geboren in 1959, getrouwd met Ingrid van Dijk en we hebben drie kinderen. Meer over Bertram vind je op zijn website en waarom hij zo van dit werk houdt in onderstaand filmpje.

 

Je kunt contact opnemen met Bertram Lammers via:
T - (06) 50445344
E - bertram@itip.nl

Claartje Kocken

Claartje Kocken

Ergens in mijn leven is het begonnen. Lopen, lange afstanden. Onderweg zijn in m’n eentje. In het ritme van het lopen ontspan ik. In het buiten-zijn en gaan kom ik tot rust, kom ik tot mezelf. En gaandeweg verteer ik mijn dagelijkse drukke, veeleisende bestaan. Ga ik na wat er speelt, zoek ik de gebieden in mezelf op, waarvan ik de neiging heb ze in het dagelijkse leven te vergeten of te verdoezelen. Waar het hard is, schuurt, pijnlijk is of lastig. Ik ga erheen en erin. Sta stil terwijl ik loop.

En dan gebeurt het weer. Keer op keer. In de ontmoeting met de ruimte om me heen  ontstaat ruimte van binnen. Verzachting. Inzichten. Er ontstaan nieuwe plannen, ideeën borrelen op. Mijn eigen helderheid en energie komt tevoorschijn.

Ergens in mijn leven is het begonnen en inmiddels kan ik niet meer zonder. Lopen is leven, leven is onderweg zijn. 

Je kunt contact opnemen met Claartje Kocken via:
T - 06-13693642
E - claartje@itip.nl

Marga Brinkhof

Marga Brinkhof

Het begin is stilte ...

… in die stilte mag je alles vergeten wat daarvoor vast stond. Je mag je gedachten vergeten, de gevoelens die je had, naar binnen gebogen of naar buiten. In de stilte is het mogelijk terug te keren tot jezelf.
- Hans Korteweg

Steeds opnieuw zoek ik de stilte op, zoek ik een plek waar het rumoer van alledag naar de achtergrond verdwijnt. Om te ervaren hoe het werkelijk met me is en wat er in de diepte om aandacht vraagt. Deze stilte vind ik door letterlijk even stil te staan en te stoppen met alle activiteit. Wandelingen in de natuur, dicht bij huis, langs stranden of in de bergen helpen me om af te stemmen op wat vanbinnen leeft en voeden me. In de stilteweekenden en in mijn werk help ik mensen de helende werking van stilte te laten ervaren. Ik werk twintig jaar als zelfstandig gevestigd coach, trainer en loopbaanbegeleider. Sinds 2007 ben ik verbonden aan het ITIP, waar ik naast de stilte en bezinningsweekenden mindfulness trajecten verzorg. Ook ben ik binnen het ITIP werkzaam als begeleider in verschillende opleidingen en trajecten. Ik ben getrouwd en moeder van twee volwassen kinderen.

Je kunt contact opnemen met Marga Brinkhof via:
T - (06) 22053201
E - marga@itip.nl

Marcel Favier

Marcel Favier

‘Het doel van de pelgrim is niet het heiligdom, maar iedere stap op zijn weg ernaartoe.’
De bergen hebben mijn grote voorliefde. Als kind al kwam ik graag in de Alpen en later ben ik diverse keren naar de bergen van India, Bhutan en Nepal gereisd. In de negentiger jaren woonde ik vijf jaar in Nepal en was ik maandelijks voor mijn werk op lange fieldtrips in de Himalaya. De stille kracht van de bergen, de levende religie (Advaita Vedanta en het Boeddhisme) en het contact met de bergvolken van Nepal (ik spreek inmiddels vloeiend Nepalees), hebben me diep geraakt en gevormd tot wie ik nu ben. De bergen voeden me, maken me rustig en ontspannen en brengen me in aanraking met een diep vertrouwen. In mijn bezinningstochten bied ik mensen graag de helende ervaring van het wandelen als een pelgrim in combinatie met meditatie en yoga, en dat alles in het machtige decor van de besneeuwde Himalaya! Naast de bezinningstochten, werk ik als begeleider in de diverse opleidingen van het ITIP en het organisatie- en loopbaanwerk. Ik ben van 1965, getrouwd met Joyce Lakwijk en we hebben samen twee kinderen die de trotse bezitters zijn van Nepalese namen: Tara en Jum.

Waarom Marcel dit werk zo graag doet kan je hieronder bekijken.

 

 

Je kunt contact opnemen met Marcel Favier via:
T - (06) 13611499
E - marcel@itip.nl

Grietje Hoogendoorn-de Boer

Grietje Hoogendoorn-de Boer

Wandelen, buiten zijn, mijn hoofd leeglopen dat doe ik heel graag. Trage tred of stevig stappend. Die beweging, zo simpel, zo eenvoudig en zo vol effect. Het liefste wandel ik in stilte met ontberingen. Regen, harde wind, of een stevige klim. Dit is mijn meditatie. Zo kom ik terug tot de essentie. Mijn lichaam, geest en ziel als één geheel. 

Ik geniet ervan om mensen hierin mee te nemen. Bewegend, buiten zijn en hierin een geheel eigen ervaring op te doen. Een ervaring die je dichter bij je essentie brengt. Waardoor inzicht en inspiratie vrij kunnen gaan stromen. 

Ik ben binnen het ITIP werkzaam bij diverse opleidingen én bij ons organisatie adviesteam. Ik ben getrouwd met Frank en heb een dochtertje. 

Je kunt contact opnemen met Grietje Hoogendoorn-de Boer via:
T - 06-46067729
E - grietje@itip.nl

Sonja Thomann

Sonja Thomann

Het avontuur zoeken in de stilte, buiten ergens in de ongerepte natuur, dat is mijn grote passie. Ik voel dan dat ik leef, dat ik een ben met alles. Met elke stap die ik zet in de woestijn creëer ik ruimte in mijn hoofd en hart en er ontstaat een nieuwe perspectief. Ik kijk definitief anders naar mijn dagelijks bestaan in Den Haag. “Anders” betekent voor mij antwoorden vinden, in mij laten ontstaan, die niet gekleurd zijn door de stress en de snelheid van ons leven. Door het ritme van het lopen, de stilte en de schoonheid van de natuur valt alles op zijn plek. In de woestijn voel ik me thuis.  

Bijzonder dat ik in deze omgeving mag werken. Ik hou van mensen, van de zoektocht die iedereen van ons kent. Ik ben graag deel hiervan en begeleid mensen op hun persoonlijke ontdekkingsreis. Sinds een aantal jaren werk ik voor het ITIP. Ik ben begeleider in het Persoonlijk traject en in de 3-jarige opleiding. 

Je kunt contact opnemen met Sonja Thomann via:
T - 06-55390879
E - s.thomann@wxs.nl

Huib Beerda

Huib Beerda

Een groot deel van mijn jeugd heb ik doorgebracht in de Friese weilanden en velden. Bomen klimmen, polsstok springen, vuurtje stoken, zeilen, schaatsen en zwemmen maakten mij als vanzelf vertrouwd met de vrije natuur. Hier kan ik ontspannen, opladen, genieten van vergezichten, wolken en wind. In mijn werk bij de zweethutceremonie’s, die ik maandelijks organiseer, ontmoet ik de natuur op een aardse, spirituele manier, voel ik mij onderdeel van een groter geheel en verbaas me over de wijsheid en kennis, eenvoud en complexiteit van dieren en planten. Door mijn werk als bouwer van indiaanse tipi’s kom ik op de mooiste plekken van Nederland en Europa.

Ik woon in Wolfheze aan de rand van de Veluwe met mijn vrouw Daan en onze twee kinderen. Sinds 2018 werk ik als co-begeleider bij het persoonlijk traject en de opleiding van het ITIP.

Je kunt contact opnemen met Huib Beerda via:
T - 06-46294016
E - informatie@bigdipper.nu

Leontien Braakman

Leontien Braakman

Een oude wijze vrouw schonk mij ooit het woord ‘vanzelfzwijgend’. Dat is wat de natuur voor mij is en mij brengt: Een verstilling waarin ik volledig samenval met wie ik ten diepste ben. Of ik nu met volle bepakking door de bergen loop, in mijn tuin wroet, met de tent op mijn fiets langs verre kusten zwerf, of me een tijd terugtrek in een hutje in ‘the middle of nowhere’, de helende kracht van de natuur raakt me diep en brengt mij bij mijn natuurlijke zelf. Vol aanwezig zijn zonder franje, me overgeven aan de elementen, aan wat er zich aandient om mij heen en (daardoor) in mijzelf, precies zoals het is.

De natuur is als een spiegel én een bron. Het voelt als grote rijkdom anderen hiermee in aanraking te brengen.

Bij het ITIP ben ik begeleider in de 3-jarige Opleiding en co-begeleider bij intensives/retraites, en ga ik mee met de woestijnreis naar Marokko.

Ik ben getrouwd met Hans en heb een volwassen ‘halfdochter’ (de dochter van mijn man) die inmiddels het huis uit is.

Meer over Leontien vind je op haar website.

Je kunt contact opnemen met Leontien Braakman via:
T - 06-20287771
E - info@bijleontien

Ingrid van Dijk

Ingrid van Dijk

Ik hou van de stilte, de harmonie en de vanzelfsprekendheid die er in de natuur is, waardoor ik me uitgenodigd voel me af te stemmen op mijn eigen pure natuur. Ik hou van de ruige lege gebieden van het noorden maar ook dichtbij huis kan ik de puurheid van de natuur ervaren. Een lange wandeling buiten in de natuur heeft daarom altijd een verfrissende en helende werking op mij: ik heb weer contact met mijn innerlijke kompas en voel een groot vertrouwen in het leven én mezelf.

Het begeleiden van een vision quest is voor mij een intense ervaring waarin ik me blijf verwonderen over de boodschappen die de natuur spiegelt en telkens weer heel passend blijken te zijn. En verder vind ik het heerlijk om dit samen met mijn man, Bertram Lammers, te mogen doen.

Meer over Ingrid vind je op haar website.

 

Je kunt contact opnemen met Ingrid van Dijk via:
T - 06-10686514
E - info@beddingwerk.nl

Alwin Kool

Alwin Kool

Je kunt contact opnemen met Alwin Kool via:
T - 06-41006383
E - alwin.b.kool@gmail.com

INITIATIEF VAN ITIP | SCHOOL VOOR LEVEN EN WERK

Bezinningstochten is een initiatief van ITIP School voor leven en werk, opleidingsinstituut voor iedereen die wil leven en werken vanuit bezieling en vertrouwen. We geloven dat wanneer je uitdrukking geeft aan wat je werkelijk drijft, je vervuld leeft en jouw bestemming vindt in de wereld. Al meer dan 35 jaar bieden wij opleidingen en activiteiten op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, en zijn we werkzaam in het veld van organisatieontwikkeling en loopbaanbegeleiding. Daarnaast hebben we bijna 20 jaar ervaring in het  organiseren van bezinningstochten, natuurretraites en inspiratiereizen.