Bezinningstochten home

Veluwe
Hollandse Wildernistocht

21 - 24 sept 2022

Iedereen heeft schoonheid nodig, evenals brood, 
plaatsen om in te spelen en te bidden, 
waar de natuur kan helen en kracht kan geven aan lichaam en geest. 

- John Muir
 

Bezinning in ‘de groene schatkamer van Nederland’. 

Je hoeft niet ver te reizen om je te laten voeden door onze mooie natuur! Een bezinningstocht waarbij we ons vier dagen helemaal onderdompelen in de Hollandse ‘oer-natuur‘ op de Hoge Veluwe. De stilte, het landschap en de leegte opzuigen en tot je door laten dringen.

Weer contact maken met je eigen natuur

De natuur gebruiken als spiegel van de ziel. Tijdens de tocht werken we met de sjamanistische principes en rituelen uit de Indiaanse traditie. We laten ons leiden door het medicijnwiel. Elke dag ontlenen we inspiratie uit een windrichting en de betekenis daarvan in ons dagelijks leven. Een licht programma met meditatie, ontspannings- en aandachtsoefeningen dat je helpt om innerlijk tot rust te komen.  Het kamperen is basic: we eten en verblijven in een tipi, slapen in eigen tentjes of 2-p tipi's (in Coronatijd) en koken eenvoudige maaltijden op het vuur. ‘s Avonds wisselen onze ervaringen uit bij het kampvuur. Onderdeel is een mini-vision quest.  

Wandelen in stilte

Mooie afwisselende wandelingen (15-18 km/dag) gaan door prachtige bossen, over uitgestrekte heidevelden, korstmossteppen en stuifzanden van Kootwijk en het Nationaal Park. Mogelijk zien we een glimp van de wisenten (Europese bizon, Hollandse oeros) die zijn uitgezet, of horen we de edelherten. De wandelingen en de maaltijden zijn in stilte. We overnachten op prachtige natuurkampeerterreinen en op een landgoed.

Wild zien en ervaren

Een privaat landgoed dat al meer dan 100 jaar is gesloten voor publiek! De kans dat we hier wild zien en ervaren is groot. De laatste nacht is een mini-vision quest en breng je wakend alleen door op een eigen plek in de natuur, onder een zeiltje. Een belevenis waarbij je de natuur en de nacht maximaal kan beleven!

Afsluiting 

De laatste dag wordt je bij zonsopgang ‘gewekt’ door de drum en hebben we ontbijt bij het brandende vuur.  Daarna komen in een integratie-ceremonie, de belevenissen van de tocht samen en delen we onze ervaringen en inzichten.

Daarmee sluiten we een indringende natuurbeleving af …

Praktische informatie

Informatie over de ontwikkelingen rondom het coronavirus en hoe wij hier mee omgaan vind je hier.

Data: wo 21 september 2022 - zaterdag 25 september 2022. 
De begeleiding is in handen van Bertram Lammers en Huib Beerda.

Het maximum aantal deelnemers is 12.   

Kosten: € 785,-

Dit bedrag is inclusief begeleidingskosten, verblijf in tipi’s, maaltijden, toeristenbelasting en toegang Nationaal Park en het landgoed.

Voorafgaand aan de tocht vindt er met iedere deelnemer een kort telefonisch kennismakingsgesprek plaats.

Op deze activiteit zijn de annuleringsvoorwaarden van het ITIP van toepassing.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Bertram Lammers: (06) 50445344 of bertram@itip.nl; of met het kantoor van het ITIP via onderstaande contactgegevens.

E-mail ons: bezinningstochten@itip.nl of bel (0575) 510 850
optie inschrijven
Meer dicht bij huis

INITIATIEF VAN ITIP | SCHOOL VOOR LEVEN EN WERK

Bezinningstochten is een initiatief van ITIP School voor leven en werk, opleidingsinstituut voor iedereen die wil leven en werken vanuit bezieling en vertrouwen. We geloven dat wanneer je uitdrukking geeft aan wat je werkelijk drijft, je vervuld leeft en jouw bestemming vindt in de wereld. Al meer dan 35 jaar bieden wij opleidingen en activiteiten op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, en zijn we werkzaam in het veld van organisatieontwikkeling en loopbaanbegeleiding. Daarnaast hebben we bijna 20 jaar ervaring in het  organiseren van bezinningstochten, natuurretraites en inspiratiereizen.