n
Bezinningstochten home

Veluwe
Hollandse Wildernistocht

20 - 23 sept 2023

Iedereen heeft schoonheid nodig, evenals brood, 
plaatsen om in te spelen en te bidden, 
waar de natuur kan helen en kracht kan geven aan lichaam en geest. 

- John Muir
 

Bezinning in ‘de groene schatkamer van Nederland’. 

Je hoeft niet ver te reizen om je te laten voeden door mooie natuur! Een bezinningstocht waarbij we ons vier dagen helemaal onderdompelen in de Hollandse ‘oer-natuur‘ op de Hoge Veluwe. De stilte, het landschap en de leegte opzuigen en tot ons door laten dringen om zo contact te maken met het natuurlijke principe in onszelf.

Weer contact maken met je eigen 'wilde' natuur

We gebruiken de natuur als spiegel van de ziel. Wat is er nodig om weer in contact te komen met jouw eigen natuur? Onderzoek je eigen ‘wilde’ kant: jouw natuurlijke oerkracht. En hoe die nog meer tot uiting mag komen in je leven of je werk. Tijdens de tocht werken we met sjamanistische principes en rituelen uit de Indiaanse traditie. We laten ons leiden door het medicijnwiel. Elke dag ontlenen we inspiratie uit een windrichting en de betekenis daarvan in ons dagelijks leven. We volgen een licht programma met meditatie, ontspannings- en aandachtsoefeningen die je helpen om innerlijk weer je balans te vinden en meer over jezelf te weten te komen.

Wandelen in stilte

We maken mooie afwisselende wandelingen (15-20 km/dag) door prachtige bossen, over uitgestrekte heidevelden, korstmossteppen en stuifzanden van Kootwijk, Nationaal Park de Hoge Veluwe en Hoog Deelen. Mogelijk zien we een glimp van de wisenten (Europese bizon, Hollandse oeros) die zijn uitgezet of horen we de burlende edelherten. De wandelingen en de maaltijden zijn in stilte. We overnachten op prachtige natuurkampeerterreinen en op een privaat landgoed dat al meer dan 100 jaar gesloten is voor publiek! De kans dat we hier wild zien en ervaren is groot. Het kamperen is ‘basic’: we verblijven in een tipi en slapen in eigen tentjes of 2-persoons tipi’s. We koken eenvoudige maar smakelijke maaltijden op vuur en ‘s avonds wisselen we onze ervaringen uit bij het kampvuur.

Afsluiting 

De laatste nacht doen we een mini-vision quest. Je brengt de nacht wakend alleen door onder een zeiltje op een eigen plek in de natuur. Een belevenis waarbij je de natuur en de nacht maximaal ervaart! De volgende ochtend word je bij zonsopgang ‘gewekt’ door de drum en hebben we een licht ontbijt bij het brandende vuur voor de zweethut. We doen deze laatste dag een zweethut-ceremonie waarin de belevenissen van de tocht samenkomen en we delen onze ervaringen en inzichten. Daarmee sluiten we een intense ervaring in de natuur. Een ervaring die innerlijk iets in jouw eigen natuur wakker heeft gemaakt.

Praktische informatie

Data: woensdag 20 september 2022 - zaterdag 23 september 2023. 
De begeleiding is in handen van Bertram Lammers en Huib Beerda.

Het maximum aantal deelnemers is 12.   

Kosten: € 795,-

Dit bedrag is inclusief begeleidingskosten, verblijf in tipi’s, maaltijden, toeristenbelasting, toegang Nationaal Park en het exclusieve verblijf op het privé-landgoed.

Voorafgaand aan de tocht vindt er met iedere deelnemer een kort telefonisch kennismakingsgesprek plaats.

Op deze activiteit zijn de annuleringsvoorwaarden van het ITIP van toepassing.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Bertram Lammers: (06) 50445344 of bertram@itip.nl; of met het kantoor van het ITIP via onderstaande contactgegevens.

E-mail ons: bezinningstochten@itip.nl of bel (0575) 510 850
Meer dicht bij huis

INITIATIEF VAN ITIP | SCHOOL VOOR LEVEN EN WERK

Bezinningstochten is een initiatief van ITIP School voor leven en werk, opleidingsinstituut voor iedereen die wil leven en werken vanuit bezieling en vertrouwen. We geloven dat wanneer je uitdrukking geeft aan wat je werkelijk drijft, je vervuld leeft en jouw bestemming vindt in de wereld. Al meer dan 35 jaar bieden wij opleidingen en activiteiten op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, en zijn we werkzaam in het veld van organisatieontwikkeling en loopbaanbegeleiding. Daarnaast hebben we bijna 20 jaar ervaring in het  organiseren van bezinningstochten, natuurretraites en inspiratiereizen.