n
Bezinningstochten home

Marokko
Leadership Trail woestijn

7 - 16 mrt 2025

Waardering

Deelnemers waarderen deze tocht met een:

9,0

Ontdek de kracht van de woestijn voor jou als leider:

Leadership Trail inclusief unieke 24-uurs Vision Quest in Marokko.


Een nieuwe impuls in jouw leiderschap

Ben jij een leidinggevende, senior professional of ondernemer op zoek naar verdieping en vernieuwing? Wil jij jezelf in jouw werk een nieuwe impuls geven? Sluit je dan aan bij een kleine groep gelijkgestemden voor een unieke reis door de stilte en weidsheid van de woestijn van Marokko. Deze exclusieve Leadership Trail biedt jou dé kans om je leiderschapsvisie te herijken en nieuwe stappen te zetten voor jou en je team. De Vision Quest als onderdeel van deze reis, geeft een extra boost aan je proces.


“Elke leider zou zich regelmatig een aantal dagen moeten terugtrekken in de natuur.”
- Joseph Jaworski
 

Diepere lagen van jezelf ontdekken

De woestijn is een plek van krachtige, rauwe schoonheid en stilte. De uitgestrekte vlaktes, imposante rotspartijen en majestueuze zandduinen bieden een ongeëvenaarde omgeving voor reflectie en innerlijke groei. De afwezigheid van afleidingen en de pure natuur dwingen je om naar binnen te keren en diepere lagen van jezelf te ontdekken. Deze reis bestaat dan ook niet alleen uit de tocht in de woestijn, ook voorafgaand en na de reis trekken we intensief met je op om jou zo zorgvuldig en uitgebreid mogelijk te begeleiden in de ontwikkeling van jouw leiderschap.


We bieden jou:

Bekijk een sfeerimpressie:

Wat brengt deze tocht je?

 


“Deze tocht bracht me echt weer bij de kern van mijn leiderschap! Door een indrukwekkend landschap met uitstekende begeleiding en waardevolle gesprekken met andere leiders.” - deelnemer Leadership TrailWaarom met ons?

Bertram Lammers is de man om mee de woestijn in te gaan. Hij gidst je, samen met zijn collega Michel van Pijkeren, in je persoonlijke proces. Hij werkt al jaren met leiders en hun teams en maakt je wegwijs met de natuurkrachten in de woestijn vanuit zijn jarenlange ervaring met Vision Quests.
Met ruime ervaring in het organiseren van bezinningstochten naar de woestijn en leiderschapstrajecten, biedt ITIP in samenwerking met SNP een beproefd programma met ervaren ITIP-begeleiding en professionele lokale gidsen. ITIP is dé school voor mensen die voluit willen leven en werken. Wij staan voor kwaliteit én veiligheid tijdens je reis.


Voor wie?

Voor iedere leider die:


“De solo was onvergetelijk: een ultieme confrontatie met jezelf omgeven door een prachtige natuur”, - deelnemer Leadership Trail


 

Oude natuurwijsheden als inspiratiebron

Na een uitgebreide kennismaking voorafgaand aan de reis, trekken we 8 dagen door de prachtige leegte van de Marokkaanse woestijn, geleid door bedoeïdengidsen en hun kamelenkaravaan. Je komt in contact met het oerprincipe van de natuur: een plek die zoveel terug spiegelt aan onszelf en onze manier van leiding nemen en leiding geven. Gedurende de dag zijn we grotendeels in stilte en op een aantal momenten wisselen we ervaringen uit die je weer verder op weg kunnen helpen. ‘s Middags staat er een smakelijk lunch in de schaduw klaar en in de avond verblijven we in een dagelijks opgebouwd bedoeïenenkamp. In de nacht slapen we onder de indrukwekkende sterrenhemel.

Iedere dag heeft een specifiek thema. We doen meditaties en gezamenlijke oefeningen geïnspireerd op sjamanistische principes bij zonsopgang en -ondergang. We gebruiken oeroude natuurwijsheden als gids voor de ontwikkeling van je eigen pad van leiderschap. Op de zesde dag beleef je een unieke 24-uurs Vision Quest. Een ervaring die je niet mag missen en een extra diepgaande impuls aan je proces geeft. In de nacht wakend onder de grootsheid van de sterrenhemel: een solo ervaring om nog dieper met jezelf in contact te komen.
 
Twee maanden na de tocht ontmoeten we elkaar voor een afsluitende sessie om je ervaringen van de reis te integreren in je dagelijks leven en werk.

Voor een uitgebreid reisprogramma van dag tot dag klik hier.

Praktische informatie

Wanneer: Vrijdag 7 maart 2025 - zondag 16 maart 2025
Waar: De woestijn ten oosten van Ouarzazate in Marokko
Duur: 10 dagen (6 weekdagen, 4 weekenddagen)
Groepsgrootte: min. 4 en max. 8 personen
Zwaarte: Gemiddeld (5-7 uur lopen, 15-20 km per dag)
Begeleiding: Bertram Lammers en Michel van Pijkeren
Reiskosten: € 3.975,- (vrijgesteld van BTW, excl. vliegticket)

 

Inbegrepen:

Niet inbegrepen:

Overige informatie:


Meer informatie?

Voor specifieke of persoonlijke informatie neem contact op met Bertram Lammers: (06) 50445344 of bertram@itip.nl; of met het kantoor van het ITIP via (0575) 510 850 of bezinningstochten@itip.nl. Bezoek onze pagina veelgestelde vragen voor algemene informatie en meer informatie over inschrijven.

Beleef de transformatie en verdieping die je nodig hebt om je leiderschap naar een hoger niveau te tillen. Sluit je aan bij deze Leadership Trail en ervaar de krachtige werking van de woestijn!

E-mail ons: bezinningstochten@itip.nl of bel (0575) 510 850
inschrijven optie
Meer woestijntochten

OP ZOEK NAAR AVONTUUR MET DIEPTE

Wij hebben ruim 20 jaar ervaring in het organiseren van bezinningstochten, natuurretraites, vision quests en inspiratiereizen. Meer dan 1000 deelnemers gingen je voor met een gemiddelde waardering van 8,8! Daarmee zijn we dé expert op dit gebied in Nederland.

Bezinningstochten is een initiatief van het ITIP. Wij geloven dat wanneer je uitdrukking geeft aan wat je werkelijk beweegt, je vervuld leeft en jouw bestemming in de wereld vindt. Al meer dan 40 jaar bieden wij opleidingen en activiteiten op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. Verder zijn we werkzaam in het veld van organisatieontwikkeling, loopbaanbegeleiding en bezinningstochten.