n
Bezinningstochten home

Italië
Pelgrimstocht Assisi

20 - 26 okt 2024

Waardering

Deelnemers waarderen deze tocht met een:

8,1

Herontdek jezelf op de Pelgrimstocht in Italië

In de voetsporen van Franciscus van Assisi

Tot nieuwe inzichten komen

Heb je vragen die jou van binnen bezighouden en kom je er in het dagelijks leven niet aan toe hier een antwoord op te krijgen? Verlang je naar stilte, verdieping en nieuwe inzichten? Dan is deze pelgrimstocht door het prachtige Italië iets voor jou!


Een pad naar binnen

We wandelen door de serene heuvels van Umbrië: il cuore verde, het groene hart van Italië. De adembenemende natuur en weidse uitzichten nodigen je uit tot vertraging en introspectie. Je zult voelen hoe deze plek je helpt om innerlijk rust te vinden en je gedachten te ordenen. 

 

In de voetsporen van Franciscus

Onze tocht voert je langs middeleeuwse stadjes en door landschappen waar Franciscus van Assisi 800 jaar geleden zijn pelgrimstocht naar Rome maakte. Wij volgen zijn spoor. Als pelgrims onderweg naar onze oorsprong, naar wie we werkelijk zijn. Deze mystieke omgeving, doordenkt met eeuwenoude cultuur, laat je dieper doordringen in je eigen zoektocht naar betekenis en bezieling.

Bekijk een sfeerimpressie

 

Wat brengt deze bezinningstocht je?

 “Ik heb veel innerlijke ruimte ervaren door het wandelen in stilte en de verbinding met de natuur. De oefeningen en gesprekken hielpen me iets wezenlijks van mezelf terug te vinden waarmee ik mijn leven weer ter hand neem.” - deelnemer pelgrimstocht AssisiWaarom met ons?

Deze tocht wordt georganiseerd door ITIP, dé school voor mensen die vanuit hun kern voluit willen leven. Met 18 jaar ervaring en samenwerking met goede betrouwbare partners zoals SNP en lokale partners in Italië, bieden wij kwaliteit én veiligheid tijdens je reis. We werken met bevlogen en ervaren begeleiders. Zowel het op jezelf zijn, als het onderdeel zijn van een groep geven een boost aan jouw proces.

Claartje Kocken gidst je, samen met haar collega Leontien Braakman, in deze bijzondere pelgrimstocht op weg naar jezelf. De omgeving is haar vertrouwd. Zelf liep zij ooit vanuit huis in etappes naar Rome. De diepgang van het bestaan en de eeuwenoude verhalen en tradities liggen diep in haar verankerd. Als geen ander weet zij jou in dit gebied letterlijk en figuurlijk de weg te wijzen en je te herinneren aan wie je in je oorsprong bent.

 

 

Voor wie?

 “Door het letterlijk op pad zijn, kom je van alles tegen in jezelf en zak je steeds een laag dieper. Uiteindelijk breekt er iets open, waardoor het weer gaat stromen.” - deelnemer pelgrimstocht AssisiWat kun je verwachten?

We wandelen over oeroude wegen, door heuvelachtige akkers, wijngaarden, groene bossen en we steken hier en daar een beekje over. Steeds op weg naar het volgende middeleeuwse stadje op een heuveltop in het vooruitzicht. We eindigen de tocht in de basiliek van Assisi, bij uitstek de symbolisch plek van afsluiting én nieuw begin.

Elke dag start met meditatieve en energetische oefeningen. Onderweg laten we ons inspireren door plekken die we passeren en iets over het leven van Franciscus van Assisi vertellen. Verhalen over mens-zijn als onderdeel van het grote geheel, over liefde voor het leven en de natuur, over soberheid en fundamentele keuzes, over het achterlaten van wat je niet meer dient. De verhalen en vragen nodigen uit tot reflectie en neem je mee de dag in. We wandelen en eten in stilte. ’s Avonds delen we onze ervaringen en overnachten we op eenvoudige, maar sfeervolle locaties.“Ik ervaarde een bijzonder gevoel van loslaten en bevrijding toen ik door de poort Assisi binnenkwam en er een schitterende lucht boven het landschap verscheen.” - deelnemer pelgrimstocht Assisi


 

Programma

Wil je meer weten over het programma van dag tot dag? Klik dan hier.
 

Praktische informatie

Data: 20 – 26 oktober 2024
Duur: 7 dagen
Locatie: Arezzo, regio Umbrië, Italië
Groepsgrootte: 10-14 deelnemers
Zwaarte: Gemiddeld (5-7 uur lopen, 15-20 km per dag)
Kosten:  €2145,- (exclusief heen- en terugreis) 


Inbegrepen:


Niet inbegrepen:


Overige informatie:
Op deze reis zijn de SNP reisvoorwaarden van toepassing. Het is belangrijk een goede reis- en annuleringsverzekering af te sluiten voor jezelf.

Wil je meer weten of je aanmleden (zie de knop hieronder). Neem contact op met ITIP via (0575) 510 850 of bezinningstochten@itip.nl. Bezoek onze pagina voor veelgestelde vragen en meer informatie over inschrijven.Stap in de voetsporen van Franciscus van Assisi en ontdek wat deze unieke bezinningstocht jou kan brengen.

E-mail ons: bezinningstochten@itip.nl of bel (0575) 510 850
inschrijven optie

OP ZOEK NAAR AVONTUUR MET DIEPTE

Wij hebben ruim 20 jaar ervaring in het organiseren van bezinningstochten, natuurretraites, vision quests en inspiratiereizen. Meer dan 1000 deelnemers gingen je voor met een gemiddelde waardering van 8,8! Daarmee zijn we dé expert op dit gebied in Nederland.

Bezinningstochten is een initiatief van het ITIP. Wij geloven dat wanneer je uitdrukking geeft aan wat je werkelijk beweegt, je vervuld leeft en jouw bestemming in de wereld vindt. Al meer dan 40 jaar bieden wij opleidingen en activiteiten op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. Verder zijn we werkzaam in het veld van organisatieontwikkeling, loopbaanbegeleiding en bezinningstochten.