n
Bezinningstochten home

Italië
Pelgrimstocht Assisi

20 - 26 okt 2024

But one man loved the pilgrim soul in you
And loved the sorrows of your changing face

- W. Yeats
 

Pelgrimstocht naar Assisi
Deze bezinningstocht is geïnspireerd op het leven van Franciscus van Assisi en zijn volgelingen, de minderbroeders. We wandelen door de verstilde heuvels van Umbrië, het groene hart ‘il cuore verde’ van Italië. Hier bevinden zich belangrijke plaatsen uit het leven van Franciscus. In deze mystieke omgeving, in een samengaan van natuur en cultuur, volgen we het spoor dat Franciscus 800 jaar geleden liep. Net als hij gaan we op zoek naar wat er voor ons werkelijk toe doet, naar datgene wat ons in werk en leven werkelijk bezielt. Als pelgrims onderweg naar onze oorsprong, naar ons waarachtige licht, naar die ander die we ook zijn.

Over heuvels en langs heiligdommen

De pelgrimstocht gaat over groene heuvels, door bossen, langs akkers en wijngaarden en we doorwaden hier en daar een beekje. Altijd is het mystieke verleden voelbaar, is er een middeleeuws stadje op een heuveltop in zicht. Met kerken en kloosters, met palazzo’s en pleinen die herinneren aan een rijk verleden. Om na vijf dagen pelgrimeren langs oeroude wegen te eindigen in de basiliek van Assisi.

Op zoek naar jouw fundament

De natuur, de ruimte om je heen, het wandelen in stilte helpen je om leeg te worden, naar binnen te keren en je op jezelf te richten. We lopen en eten in stilte, in de avond is er ruimte om ervaringen uit te wisselen. 's Ochtends krijg je input in de vorm van oefeningen, teksten of specifieke vragen om voor jezelf mee de dag in te nemen. We laten ons inspireren door plekken uit het leven van Franciscus waar we langskomen. En door de verhalen over hem. Verhalen die gaan over mens-zijn als onderdeel van het grote geheel; over liefde voor het leven, voor de natuur; over soberheid en fundamentele keuzes; over het achterlaten van wat je niet meer dient.

 

Verblijf in eenvoudige sfeervolle accommodaties en kloosters

Op zondag aan het begin van de middag word je verwacht in Arezzo in Italië. We willen stimuleren dat je samen met andere deelnemers met eigen vervoer naar Italië reist. Arezzo is uitstekend per trein bereikbaar, als je met de auto reist kun je die daar achterlaten. Vanuit Arezzo vertrekt er een transfer naar de eerste accommodatie, een voormalig klooster omgebouwd tot een biologische agriturismo hoog in de heuvels boven het stadje Pietralunga.

In een aantal dagen wandelen we naar Assisi, we overnachten in eenvoudige en sfeervolle accommodaties of (voormalige) kloosters. Het programma eindigt op zaterdag na het ontbijt, vanuit Assisi is er een transfer naar Arezzo, van daaruit vertrekken we weer naar Nederland.

Praktische informatie

Deze reis is voor iedereen met een gezonde conditie goed te doen. Hier en daar zijn er pittige klimmen, maar je hebt daarvoor geen specifieke bergwandelervaring nodig. Het vraagt wel dat je in Nederland zo'n 20 km per dag in heuvelachtig land kunt lopen, met een dagrugzak.

De tocht wordt begeleid door Claartje Kocken.

De groepsgrootte is minimaal 10 en maximaal 14 deelnemers. Voor de deelnemers die definitief meegaan is er voorafgaand aan de reis een kennismakingsavond in de regio Utrecht. Deze vindt plaats op 25 september 2024.

Data, kosten en aanmelding

Data: 20 - 26 oktober 2024
Kosten: ca. € 1.995,- (kosten nog onder voorbehoud, en exclusief heen- en terugreis op basis van eigen vervoer).

De kosten zijn inclusief begeleiding, zes overnachtingen in twee- of meerpersoonskamers, ontbijt, lunchpakketten tijdens het wandelen en diner, koffie/thee, bagagevervoer;
exclusief reis op basis van eigen vervoer, extra eten en drankjes, € 25 boekingskosten, € 5 SGR-bijdrage en € 2,50 calamiteitenfonds.

Eventuele extra kosten:
- toeslag voor een 1-pk: € 110,- (deze zijn op twee overnachtingsplekken beperkt beschikbaar).

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Claartje Kocken: (06) 13693642 of claartje@itip.nl; of met het kantoor van het ITIP via onderstaande contactgegevens.

Voor algemene inhoudelijke vragen over onze bezinningstochten en -activiteiten, en vragen over inschrijven en opties: zie veelgestelde vragen.

Op deze reis zijn de SNP reisvoorwaarden van toepassing. Het is belangrijk een goede reis- en annuleringsverzekering af te sluiten voor jezelf.

E-mail ons: bezinningstochten@itip.nl of bel (0575) 510 850
inschrijven optie
Meer inspiratiereizen

OP ZOEK NAAR AVONTUUR MET DIEPTE

Wij hebben ruim 20 jaar ervaring in het organiseren van bezinningstochten, natuurretraites, vision quests en inspiratiereizen. Meer dan 1000 deelnemers gingen je voor met een gemiddelde waardering van 8,8! Daarmee zijn we dé expert op dit gebied in Nederland.

Bezinningstochten is een initiatief van het ITIP. Wij geloven dat wanneer je uitdrukking geeft aan wat je werkelijk beweegt, je vervuld leeft en jouw bestemming in de wereld vindt. Al meer dan 40 jaar bieden wij opleidingen en activiteiten op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. Verder zijn we werkzaam in het veld van organisatieontwikkeling, loopbaanbegeleiding en bezinningstochten.