n
Bezinningstochten home

Schiermonnikoog
Bezinningsweekend bijna vol

5 - 7 apr 2024

Het begin is stilte ...

… in die stilte mag je alles vergeten wat daarvoor vast stond. Je mag je gedachten vergeten, de gevoelens die je had, naar binnen gebogen of naar buiten. In de stilte is het mogelijk terug te keren tot jezelf.
- Hans Korteweg

Tijd voor bezinning

Stilte en rust zijn schaars goed. Er is altijd wel ergens een geluid, een 'ik moet' of een 'ik wil' aanwezig. Voor je het weet loop je aan jezelf en wat echt belangrijk is voorbij. Wil jij de kracht van stilte ontdekken? Wil jij meer rust in jezelf vinden? Jezelf weer ont-moeten? Ga mee naar Schiermonnikoog. Daar waar het echt stil is.

Opladen in de unieke stilte en weidsheid van Schiermonnikoog

Tijdens het bezinningsweekend is er een licht programma gericht op innerlijke rust en persoonlijke groei. We wandelen in de duinen en over het lege strand, waar je de oneindige ruimte van de zee aan een ongeschonden horizon maximaal ervaart. Je wordt uitgenodigd om contact te maken met diepere verlangens en wensen, én je onderzoekt hoe je die weer richtinggevend kunt laten zijn in je dagelijkse leven.

Onderdelen van het programma zijn:

Dit, samen met het zijn in stilte en het incidenteel uitwisselen met groepsgenoten, helpen om tot innerlijke rust te komen. 

Een weekend voor iedereen die wil opladen in de unieke stilte en weidsheid van één van onze mooiste Waddeneilanden.


"Als je van jezelf houdt, ga dan mee, ook als je niet van jezelf houdt maar het wel graag zou willen kunnen. Als je een bijzondere ervaring wilt, wat stilte kan doen, ga dan mee."

- deelnemer stiltewandelweekend


 

Impressie stiltewandelweekend

Praktische informatie

Data: vr 5 april 2024 om 12.30 uur (vertrek boot in Lauwersoog) - zondag 7 april 2024 om 16.30 uur (vertrek boot Schiermonnikoog). 

We verblijven deze dagen in vakantieboerderij 'de Kooiplaats' op Schiermonnikoog, midden in de mooiste flora en fauna die het eiland te bieden heeft. Door de ligging, aan de rand van de duinen en dichtbij de kwelders, is deze plek een mooie uitvalsbasis voor heerlijke wandelingen. Bij terugkomst genieten we in stilte van de heerlijke en met zorg door onze kok bereide maaltijden. De begeleiding is in handen van Grietje Hoogendoorn - de Boer.

Het aantal deelnemers is minimaal 10 en maximaal 12.

Kosten: € 630,- 

Dit is inclusief begeleidingskosten, verblijf op basis van een 2-persoonskamer en volpension, transfer van de bagage en toeristenbelasting; exclusief overtocht Lauwersoog-Schiermonnikoog v.v.

Voorafgaand aan het weekend ontvang je een vragenlijst en bestaat de mogelijkheid voor een kort telefonisch kennismakingsgesprek.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Grietje Hoogendoorn - de Boer: (06) 46067729 of grietje@itip.nl; of met het kantoor van het ITIP via onderstaande contactgegevens.

Voor algemene inhoudelijke vragen over onze bezinningstochten en -activiteiten, en vragen over inschrijven en opties: zie veelgestelde vragen.

Op deze activiteit zijn de annuleringsvoorwaarden van het ITIP van toepassing.

E-mail ons: bezinningstochten@itip.nl of bel (0575) 510 850
inschrijven optie
Meer dicht bij huis

INITIATIEF VAN ITIP | SCHOOL VOOR LEVEN EN WERK

Bezinningstochten is een initiatief van ITIP School voor leven en werk, opleidingsinstituut voor iedereen die wil leven en werken vanuit bezieling en vertrouwen. We geloven dat wanneer je uitdrukking geeft aan wat je werkelijk drijft, je vervuld leeft en jouw bestemming vindt in de wereld. Al meer dan 35 jaar bieden wij opleidingen en activiteiten op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, en zijn we werkzaam in het veld van organisatieontwikkeling en loopbaanbegeleiding. Daarnaast hebben we bijna 20 jaar ervaring in het  organiseren van bezinningstochten, natuurretraites en inspiratiereizen.