n
Bezinningstochten home

Veluwe
Vision Quest

16 - 20 juni 2025

Waardering

Deelnemers waarderen deze tocht met een:

8,8

Natuurvolken vanuit diverse tradities kennen al heel lang het ritueel dat je bij belangrijke overgangen in je leven je terugtrekt in de natuur, om te reflecteren, stil te worden en een 'visioen' te ontvangen, dat richting geeft aan je bestaan. Bijvoorbeeld bij de overgang naar volwassenheid of naar ouderdom. Maar ook medicijnmannen en leiders gebruikten het bij belangrijke vragen voor hun gemeenschap of volk. Vanuit de Noord-Amerikaanse traditie wordt dat een 'vision quest' genoemd, een zoektocht, queeste, naar een visioen.

Intense ontmoeting met de natuur

Wij gebruiken de 'vision quest' als een innerlijke bezinningstocht. Een intense ontmoeting met de natuur en met jezelf. Je bent alleen, op een afgebakende plek, vastend, meerdere dagen in de natuur. Je slaapt onder een zeiltje. Je beleeft de verandering van het ritme van de dag, van het licht, de luchten om je heen. Je hebt mogelijk ontmoetingen met dieren, groot of klein. De natuur, het stil zijn en 'niets' doen hebben een intense werking. Je komt in contact met je diepere verlangens, antwoorden op levens- of zielsvragen komen onverwacht tot je in je dromen of door spiegeling van de natuur om je heen.

Overzien van je bestaan en tot nieuwe keuzes komen

Als begeleiders helpen we je om je goed voor te bereiden. We zorgen voor ondersteuning en bedding, zodat je in alle rust en veiligheid contact kan maken waar het bij jou in essentie over gaat. Na afloop deel je je ervaringen in de groep en helpen we je ze beter te begrijpen. Je overziet je bestaan, krijgt antwoorden en durft nieuwe, andere keuzes te maken.

Een prachtig landgoed op de Veluwe

We bieden de vision quest aan op een prachtig landgoed op de Veluwe. Dit landgoed is al meer dan 100 jaar gesloten voor publiek en vormt door de ingesloten ligging zonder aangrenzende openbare wegen een prachtig gebied waar we in alle rust kunnen verblijven. Passerende edelherten en damherten, wilde zwijnen en moeflons maken de kans op ontmoetingen met dieren groot.


"Ik ben diep onder de indruk van wat de quest me allemaal gegeven heeft en nog geeft! Ik heb nog nooit zo'n diepe rust in mezelf gevoeld."
- deelnemer Vision Quest


De voorbereiding

Je start met het schrijven van een motivatiebrief. Vervolgens is er een voorbereidingsdag met alle deelnemers waarin we enerzijds praktische informatie geven over de quest zelf en jouw voorbereiding erop en anderzijds stil staan bij jouw wens of reden om mee te doen. Ook maak je voor de vison quest een 'medicijnwandeling'. Daar krijg je op de voorbereidingsdag informatie over.

De vision quest

De vision quest zelf duurt vijf dagen. De eerste dag komen we vroeg in de ochtend samen in het basiskamp op de Veluwe. Hier wisselen we uit over het thema waarmee jij de quest in gaat, kies jij je plek via een ritueel en hebben we een drumceremonie. Aan het einde van de middag ga je naar jouw plek.
Je verblijft 4 nachten en 3 dagen alleen op jouw afgebakende plek in de natuur, in de bedding van de groep en ondersteund door ons. Tijdens deze dagen eet je niet, drink je alleen water en ontbreken afleidingen uit het dagelijkse leven zoals telefoon, sociale media, tussendoortjes, alcohol en dergelijke. Als begeleiders bieden we een systeem waarin we elke dag contact met je houden, zonder werkelijke ontmoeting en zijn we 24 uur per dag beschikbaar in het basiskamp, indien nodig.
De laatste nacht van je quest breng je wakend door. Na deze nacht keer je in de ochtend terug naar het basiskamp en staan we stil bij jouw ervaringen. Wat is er gebeurd tijdens je verblijf alleen? Je verhaal wordt door ons gespiegeld. Waar ging jouw vision quest over, wat was de rode draad? Wat hebben de signalen van de natuur je te zeggen?

Praktische informatie
Data: maandag 16 juni tot en met vrijdag 20 juni 2025 op de Veluwe.
De voorbereidingsdag is op zaterdag 12 april van 10.00-16.00u op de Prof. Lorentzlaan 131 in Zeist.

Kosten: € 995,-.
De kosten zijn inclusief deelname aan de voorbereidingsdag, de vision quest, het exclusieve verblijf op het privé-landgoed en onze begeleiding en exclusief eigen uitgaven voor materialen voor de voorbereiding (ca. € 25,-).

Er is plaats voor maximaal 8 deelnemers.
De vision quest wordt begeleid door Bertram Lammers en Ingrid van Dijk.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Bertram Lammers:
(06) 50445344 of bertram@itip.nl; of met kantoor van het ITIP via onderstaande contactgegevens.

Voor algemene inhoudelijke vragen over onze bezinningstochten en -activiteiten, en vragen over inschrijven en opties: zie veelgestelde vragen.

Op deze activiteit zijn de annuleringsvoorwaarden van het ITIP van toepassing.

E-mail ons: bezinningstochten@itip.nl of bel (0575) 510 850
inschrijven optie
Meer vision quests

OP ZOEK NAAR AVONTUUR MET DIEPTE

Wij hebben ruim 20 jaar ervaring in het organiseren van bezinningstochten, natuurretraites, vision quests en inspiratiereizen. Meer dan 1000 deelnemers gingen je voor met een gemiddelde waardering van 8,8! Daarmee zijn we dé expert op dit gebied in Nederland.

Bezinningstochten is een initiatief van het ITIP. Wij geloven dat wanneer je uitdrukking geeft aan wat je werkelijk beweegt, je vervuld leeft en jouw bestemming in de wereld vindt. Al meer dan 40 jaar bieden wij opleidingen en activiteiten op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. Verder zijn we werkzaam in het veld van organisatieontwikkeling, loopbaanbegeleiding en bezinningstochten.