Bezinningstochten home

Bezinningstochten nieuws

15 januari 2019

Januari 2019 - Reiservaring van Hans Wopereis, directeur ITIP

Hans Wopereis, directeur van ITIP School voor leven en werk en oprichter van Bezinningstochten, schrijft over zijn reiservaring tijdens zijn sabbatical in de Sinaï woestijn. Voor het eerst loopt hij zonder de verantwoordelijkheid van een groep, en komt zijn onophoudelijke gedachtenstroom tegen die hem hoorndol maakt. Wanneer hij een hond tegenkomt die steeds zijn eigen staart probeert te pakken, komt het besef dat het hem nooit zal gaan lukken om zichzelf te pakken te krijgen en tot stilstand te brengen. Overweldigd door het besef dat overgave niet iets is wat je kunt bewerkstelligen, transformeert langzaam zijn 'alleen zijn' in een gevoel van 'Een te zijn met het Al'.

>Lees hier Hans zijn volledige reiservaringOktober 2018 - Met een organisatie op pad in de Zweedse bossen

In september hebben we met 6 partners van een advies- en trainingsorganisatie een mooie herfsttocht gemaakt door de Zweedse bossen. Een hele andere manier om elkaar te ontmoeten en stil te staan bij belangrijke organisatorische veranderingen. Samen op pad, lopen in stilte, genieten van de prachtige natuur, slapen in schuilhutten en in de avond indringende gesprekken bij het kampvuur over wat de verandering in het bedrijf van ieder persoonlijk en van elkaar vraagt. Een mooi voorbeeld van maatwerk van Bezinningstochten voor teams en organisaties.Januari 2018Vanaf 2018 reis je met ons CO2-neutraal!

Samen met onze reispartner SNP vinden we een zo klein mogelijke footprint écht belangrijk. SNP hierover: 'We bekijken altijd hoe je de natuur en cultuur van je bestemming het minst verstoort. Dat zie je terug in de keuze van activiteiten, vervoermiddelen en accommodaties. Daarnaast compenseren wij vanaf 1 januari je reis. Van overnachtingen tot en met de transfers en excursies. Ook de vluchten bieden wij vanaf 1 januari alleen nog aan inclusief CO2-compensatie.' Met SNP, en dus met ons, reis je straks CO2-neutraal. Kijk voor meer informatie op snp.nl/co2neutraal.

 


Juni 2017 - Op verkenning met het team van Bezinningstochten 

In het weekend van Hemelvaart zijn we met het team van Bezinningstochten op verkenningstocht geweest in het Virgental in Oostenrijk. In september zullen we hier een bezinningstocht houden.

We wijken naar dit gebied uit omdat in de Karwendel, waar we de tocht vorig jaar hebben gehouden, de belangrijkste hut wordt verbouwd. En omdat het Virgental nieuw voor ons is, wilden we de tocht graag vóórlopen. Ondanks dat er boven 2000 meter nog aardig wat sneeuw lag, konden we toch een groot deel van de route verkennen. Met als resultaat dat er een goede kans bestaat dat deze tocht een blijvertje gaat worden in het aanbod van Bezinningstochten, zo zeer zijn we onder de indruk en zo geschikt blijkt ook de route die we daar hebben uitgezet! Onwaarschijnlijke schoonheid, ontzagwekkende ervaring, in een geweldig gebied.

Heb je interesse om mee te gaan met de bezinningstocht van 19 t/m 24 september 2017? > Lees verder
 Mei 2017 - Bezinningstochten in het SNP-reismagazine 

In het derde nummer van SNP.NL, het reismagazine van onze samenwerkingspartner SNP, is een mooi artikel verschenen over onze bezinningstochten.

'SNP Natuurreizen heeft een enorm aanbod aan prachtige reizen. Voor wie lekker buiten actief wil zijn en wil genieten van de natuur en andere culturen. Voor wie op zijn vakantie daarnaast bezig wil zijn met levensvragen of leegte en stilte wil ervaren, zijn er bezinningstochten. ITIP School voor leven en werk organiseert ze al jaren. SNP denkt mee over de mooiste plekken en regelt de logistiek, boeking en organisatie ter plaatse.' > Lees verder
 Februari 2017 - Persoonlijk dagboek van een deelnemer aan de bezinningstocht naar Nepal

Akkie Muller, deelnemer aan de bezinningstocht naar Nepal in november 2016, heeft tijdens zijn reis een inspirerend persoonlijk dagboek geschreven: 'Uw coach is ook maar een mens'.


'In het dagelijks leven ben ik echtgenoot, vader, executive coach bij Human Sources en mede-eigenaar van S-Buddy. Om de 'zaag scherp te houden' neem ik jaarlijks deel aan een intensieve retraite. Deze keer was het een bezinningstocht naar Nepal. Steeds weer ben ik onder de indruk van de openheid die mijn cliënten mij durven te tonen. Door mijn persoonlijk dagboek te delen, streef ik naar diezelfde kwetsbaarheid. Ik merk dat 'het uiten' helpt om een vervullend leven te leiden. Ter inspiratie.' > Lees verder
 Januari 2017 - Op bezoek bij een opvangplek voor kinderen in Nepal

Deze zomer gaat Marcel Favier, een van onze begeleiders, samen met zijn vrouw Joyce Lakwijk en hun kinderen naar Nepal. Zij zullen daar ook een eenvoudige en liefdevolle opvangplek bezoeken voor kinderen waar de ouders niet meer voor kunnen zorgen. In de brief van Joyce lees je hier meer over. We nodigen je van harte uit de kinderen op deze plek met een kleine bijdrage te steunen!

'Beste mensen,
Deze zomer ga ik met mijn gezin (Marcel, Tara en Jum) naar Nepal voor een rondreis van vier weken. Marcel heeft daar in de jaren 90, voordat ik hem leerde kennen, gewoond en gewerkt. Al jaren hebben we de wens om daar samen heen te gaan, en dat gaat nu dus gebeuren! Waarom ik je schrijf, is dat we ook een opvangplek bezoeken voor kinderen waar de ouders niet meer voor kunnen zorgen. We willen graag geld meenemen voor deze kinderen waarvoor geen structurele steun is ...' > Lees verder

 December 2016 - In het blad de Roerom staat een boeiend en persoonlijk reisverslag van Marcel Vugts, deelnemer aan de bezinningstocht naar Nepal in maart 2016: 'Ga naar waar je moet zijn'.

'Enige tijd geleden werd ik door de redactie van de Roerom gvraagd naar mijn ervaringen met een bezinningstocht in Nepal die ik afgelopen jaar maakte. Een mooie gelegenheid om voor mijzelf nog eens op een rijtje te zetten wat deze reis voor me betekend heeft. Daarnaast ook erg leuk om te delen en misschien anderen op het idee te brengen om zichzelf ook zo'n ervaring te gunnen. > Lees verder

 December 2015 - Persoonlijke filmimpressie van een deelnemer aan de woestijntocht naar Marokko

Jan van Venrooy, deelnemer aan de woestijntocht naar Marokko in maart 2015, heeft een persoonlijke filmimpressie gemaakt van zijn reis van bezinning onder de titel: 'De woestijn, goeroe van de leegte'.

 


 


< terug

INITIATIEF VAN ITIP | SCHOOL VOOR LEVEN EN WERK

Bezinningstochten is een initiatief van ITIP School voor leven en werk. Het ITIP is een opleidingsinstituut voor iedereen die wil leven en werken vanuit bezieling en vertrouwen. We geloven dat wanneer je uitdrukking geeft aan wat je werkelijk drijft, je vervuld leeft en je bestemming vindt in de wereld. Sinds 1982 werken wij zowel op het gebied van persoonlijke ontwikkeling als in het veld van organisatieontwikkeling en loopbaanbegeleiding. We werken met ruim dertig begeleiders die geschoold zijn op hun eigen vakgebied, en eveneens een intern opleidingstraject bij ons doorlopen hebben. Ze weten uit eigen ervaring wat het betekent om een fundamentele wending te maken in hun bestaan.