Bezinningstochten home

Terschelling
Winterwandelretraite

18 - 21 feb 2021

Je moet het eenzaam laten het zaad dat ligt te slapen en dat al kiem gaat maken.

Dit eerstelingsbewegen van leven binnen leven vermijd het te genaken.

Laat het stil in zijn waarde, zaad in donkere aarde;
zaad in de donkere aarde

en het zal groen ontwaken. 

- Ida Gerhardt

 

Van winterstilte naar lentekiemen

In de winterstilte ligt het nieuwe te wachten tot het tijd is om te ontkiemen. Deze tijd vraagt om stilte, rust en aandacht voor jezelf; en om je toe te vertrouwen aan de nieuwe beweging en inspiratie die als vanzelf in jou begint. We volgen dit ontkiemen letterlijk op de voet, wandelend langs de stranden, in de duinen en door de bossen van het prachtige eiland Terschelling. De weidsheid en geborgenheid van de natuur helpen je om los te komen van je dagelijkse patronen en je dieper te ontspannen. Gaandeweg komt wat eerst nog onder de oppervlakte verborgen is aan het licht. 

De Folkshegeskoalle, vertrekpunt voor mooie wandelingen 

We verblijven deze dagen in de Folkshegeskoalle Schylgeralân in Hoorn. Deze fijne plek aan de rand van de duinen, midden in de mooie flora en fauna die het eiland te bieden heeft, is het ideale vertrekpunt voor heerlijke wandelingen. Dagelijks wandelen we zo'n 8 tot 12 km. 

Naast de gezamenlijke wandelingen, is er een licht programma waarin we meditatie en aandachtsoefeningen doen, inspiratie geven en persoonlijke ervaringen uitwisselen. Ook is er voldoende tijd en ruimte om op jezelf te zijn. We zijn tijdens deze retraite veel in stilte, zowel tijdens het wandelen als op de locatie zelf."Tijd en ruimte voor mezelf in een heerlijke bedding van liefdevolle aandacht"

- deelnemer stiltewandelweekend SchiermonnikoogPraktische informatie

Data: donderdag 18 februari 2021 (vertrek om 10.05 uur met de veerdienst in Harlingen) - zondag 21 februari 2021 (vertrek om 16.25 uur met de sneldienst op Terschelling). 

De begeleiding is in handen van Ellen van Damme en Gert Stegeman. Zij zullen je bij aankomst van de boot op Terschelling ontvangen. Per fiets gaan we dan naar de Folkshegeskoalle, zo'n 10 km van de haven. Na een heerlijke lunch starten we in de middag met het programma.

Het aantal deelnemers is minimaal 10 en maximaal 14.   


Kosten: € 890,-. Dit is inclusief begeleidingskosten, verblijf op basis van een 1-persoonskamer met volpension en toeristenbelasting; exclusief overtocht Harlingen-Terschelling v.v. (€ 36,74) en huur fiets.

Voorafgaand aan de tocht vindt er met iedere deelnemer een kort telefonisch kennismakingsgesprek plaats.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Gert Stegeman:
(06) 15414871 of gert@itip.nl of Ellen van Damme: (06) 16332334 of ellen@itip.nl; of met het kantoor van het ITIP via onderstaande contactgegevens.

Op deze activiteit zijn de annuleringsvoorwaarden van het ITIP van toepassing.

E-mail ons: bezinningstochten@itip.nl of bel (0575) 510 850
optie inschrijven
Meer dicht bij huis

INITIATIEF VAN ITIP | SCHOOL VOOR LEVEN EN WERK

Bezinningstochten is een initiatief van ITIP School voor leven en werk, opleidingsinstituut voor iedereen die wil leven en werken vanuit bezieling en vertrouwen. We geloven dat wanneer je uitdrukking geeft aan wat je werkelijk drijft, je vervuld leeft en jouw bestemming vindt in de wereld. Al meer dan 35 jaar bieden wij opleidingen en activiteiten op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, en zijn we werkzaam in het veld van organisatieontwikkeling en loopbaanbegeleiding. Daarnaast hebben we bijna 20 jaar ervaring in het  organiseren van bezinningstochten, natuurretraites en inspiratiereizen.