n
Bezinningstochten home

Marokko
Bezinningstocht woestijn

16 - 23 nov 2024

Waardering

Deelnemers waarderen deze tocht met een:

9,1

“In de stilte vind je weer je eigen spoor”
 

Een reis naar jezelf in de woestijn van Marokko 

Heb jij het verlangen om meer tot jezelf te komen? De dagelijkse routine achter je te laten en in de stilte van een woestijn op avontuur te gaan met jezelf? Dan is deze tocht door de woestijn van Marokko iets voor jou!

Het onbekende tegemoet

Nergens kun je de leegte en de stilte zo intens ervaren als in deze bezinningstocht door de woestijn. Ver van de bewoonde wereld. Geen prikkels. Geen afleidingen. Terug naar de eenvoud van moeder natuur. Precies dat is het avontuur!
Overal waar je kijkt zie je de uitgestrekte gouden zandduinen die zich aftekenen tegen de hemel. Terwijl je loopt is het muisstil. Je voelt hoe klein je bent in dit grote landschap. Tegelijkertijd is er iets wat je geborgen laat voelen: Er is niets én er is alles. Het is dé plek om tot bezinning te komen.
We lopen een week lang, zodat we de stilte tot in onze diepste kern laten doordringen. Daar wordt helder wat er in je leeft, wat écht belangrijk voor je is en wat dat van jou vraagt in je dagelijks leven. Lopend in het zand laat jij jouw spoor achter en kies je jouw eigen weg.

Wat brengt deze tocht je?

Je bent bij ons in goede handen

Bezinningstochten is onderdeel van ITIP: dé school voor mensen die vanuit hun kern voluit willen leven. We werken met bevlogen, zeer ervaren begeleiders. Ze wijzen je de weg in de woestijn en naar jezelf. Wij hebben 18 jaar ervaring met woestijntochten in samenwerking met goede betrouwbare partners als SNP en lokale gidsen in Marokko. Dit staat voor kwaliteit, zowel in de ervaring van de tocht als bij adequaat handelen in geval van calamiteiten en onvoorziene omstandigheden. Wij zijn trots op deze samenwerkingen.
 


“Ik vond het een magisch mooie ervaring. Zo één te zijn met de natuur, de leegte, de stilte. Met de groep mensen én met mezelf. Zo klein en nietig en zo groots tegelijk. Op een dieper niveau ben ik in het reine gekomen met mezelf. Ik voel me veel meer op mijn gemak in stilte. Een innerlijke rust heeft zich meester van me gemaakt. En daar ben ik zeer dankbaar voor.” - deelnemer woestijntochtVoor wie is deze tocht?

Voor als je:


“In de leegte en stilte van de woestijn kun je van alles tegenkomen, nomaden, kamelen, geitjes, maar vooral ook jezelf. Dat werkt verhelderend, helend en bevrijdend. Los van het alledaagse kom jij bovendrijven, met je patronen en verlangens, met je levenslust en vreugde. Dichtbij je eigen kern. Ik vond het een prachtige reis en beveel het zeker aan.” - deelnemer woestijntocht


 


Wat gaan we doen?

We wandelen in het gebied waar de overgang van de Atlas naar de Sahara wordt gemaakt. Rotsige vlaktes, oude rivierbeddingen en eindeloze zandduinen, met hier en daar een kleine Bedoeïenen nederzetting of oase. Je komt in contact met het oerprincipe van de natuur: een plek die zoveel terug spiegelt aan onszelf. In de ochtend en de 2e helft van de middag lopen we grotendeels in stilte.

Een ervaren Bedoeïnengids met zijn mannen begeleiden ons en een karavaan kamelen draagt onze bagage. ‘s Middags worden we gastvrij onthaald met een lunch in de schaduw en ‘s avonds ontvangen zij ons in het opgebouwde Bedoeïnenkamp. De heerlijke geur van het eten komt ons tegemoet. Er is meer dan voldoende eten en drinkwater, water om te wassen is zeer beperkt. In de nacht slapen we onder de indrukwekkende sterrenhemel; een bijzondere ervaring op zich. En in de loop van de tocht nemen we ook een dag rust.

Iedere dag heeft zijn eigen thema passend bij de weg die we ook naar binnen maken. We doen meditatieve en energetische oefeningen. We wandelen grotendeels in stilte en op een aantal momenten wisselen we ervaringen uit die je weer verder op weg kunnen helpen.

Wil je meer weten over het programma van dag tot dag? Klik hier.
 


"De schoonheid van eenvoud en rust heb ik in deze week intens ervaren. Het ervaren hoe waardevol dit voor me is, waardoor ik intenser leef en mijn werk nog meer vanuit intuïtie kan benaderen." - deelnemer woestijntochtReisinformatie

Wanneer: zaterdag 16 t/m zaterdag 23 november 2024
Waar: de woestijn ten oosten van Ouarzazate in Marokko
Groepsgrootte:  minimaal 10, maximaal 14 deelnemers
Zwaarte: Gemiddeld (5-7 uur lopen, 15-20 km per dag)
Begeleiding: Gert Stegeman en Huib Beerda
Prijs: € 1.845,- (excl. vliegticket)


De reiskosten zijn inclusief:

De reiskosten zijn exclusief:

*Let op! I SNP boekt het vliegticket voor je. De kosten hiervan worden aan de reissom toegevoegd. De ticketprijs kan fluctueren afhankelijk van het moment van boeken.

Overige informatie:

Meer informatie?

Voor algemene inhoudelijke vragen over inschrijven en onze bezinningstochten en -activiteiten, kijk op de pagina veelgestelde vragen.

Voor specifieke of persoonlijke vragen kun je contact opnemen met het kantoor van het ITIP via onderstaande contactgegevens.

E-mail ons: bezinningstochten@itip.nl of bel (0575) 510 850
inschrijven optie
Meer woestijntochten

OP ZOEK NAAR AVONTUUR MET DIEPTE

Wij hebben ruim 20 jaar ervaring in het organiseren van bezinningstochten, natuurretraites, vision quests en inspiratiereizen. Meer dan 1000 deelnemers gingen je voor met een gemiddelde waardering van 8,8! Daarmee zijn we dé expert op dit gebied in Nederland.

Bezinningstochten is een initiatief van het ITIP. Wij geloven dat wanneer je uitdrukking geeft aan wat je werkelijk beweegt, je vervuld leeft en jouw bestemming in de wereld vindt. Al meer dan 40 jaar bieden wij opleidingen en activiteiten op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. Verder zijn we werkzaam in het veld van organisatieontwikkeling, loopbaanbegeleiding en bezinningstochten.