n
Bezinningstochten home

Engeland
Parcivaltocht (NIEUW) bijna vol

3 - 7 juni 2024

'Wie de Graal eens wil ontvangen,
bedenk, er geldt daartoe één wet:
een innig, heilig, diep verlangen.'

- Wolfram von Eschenbach

Wandelen langs de prachtige kust van Cornwall

Deze nieuwe bezinningstocht naar het zuidwesten van Engeland is geïnspireerd op de legende van Koning Arthur en de Ridders van de Ronde Tafel. We wandelen langs de prachtige noordwest kust van Cornwall, waar de Atlantische Oceaan al sinds mensenheugenis op de rotsen beukt. Hier bevinden zich ook de ruïnes van het kasteel Tintagel, waar volgens de overlevering koning Arthur geboren werd. In deze mythische omgeving treden we in het spoor van Parcival, de jongen die tot ridder van de Ronde Tafel werd. Net als hij gaan we op zoek naar de heilige graal, naar datgene wat ons in ons werk en leven werkelijk bezielt.

Op de scheidslijn van liefelijk land en ruige zee

We stijgen en dalen langs grillige rotsformaties en bovenlangs verticale kliffen, op de scheidslijn van liefelijk land en ruige oceaan. Winderige kust met prachtige vergezichten, waar bomen nauwelijks kunnen groeien en planten laag bij de grond blijven, wordt afgewisseld met dichtbegroeide valleien, oases van rust en veelkleurige bloemenrijkdom. We passeren mooie baaien en schilderachtige havenplaatsjes, komen wilde geiten of paarden tegen, spotten misschien een papegaaiduiker, zeehond of dolfijn. 

Op zoek naar jouw heilige graal

De overweldigende natuur, de ruimte om je heen, het wandelen in stilte, helpen je om je op jezelf te richten. We doen oefeningen, mediteren, wisselen ervaringen uit, en laten ons inspireren door de verhalen van Parcival en Arthur. Verhalen die gaan over moed en trouw, over het heilige vuur vinden in jezelf, over kwetsbaar durven zijn en uitkomen voor wie je bent, en over verantwoordelijkheid nemen voor wat echt belangrijk voor je is in je leven of werk. Tijdens deze bezinningstocht neem je jouw persoonlijk leiderschap op en ga je op zoek naar jouw heilige graal.
 

Verblijf in twee jeugdherbergen

Op maandag aan het einde van de middag word je in Boscastle in Engeland verwacht, waar onze queeste begint. We willen stimuleren dat je samen met andere deelnemers met eigen vervoer naar Engeland reist, daarom bieden we deze reis zonder vlucht aan.

We verblijven in twee prachtige jeugdherbergen op idyllische plekken direct aan de oceaan. Van hieruit wandelen we over verschillende stukken van het Southwest Coastpath. Soms nemen we een stukje met de lokale bus. Samen met de meegereisde kok bereiden we in de avond onze maaltijden; voor onderweg nemen we een lunchpakket mee. Het programma eindigt op vrijdag na de lunch, dan vertrekken we weer naar Nederland. Tijdens de tocht nuttigen we geen alcohol.

Met een gezonde conditie op pad

Het wandelen langs de kust is behoorlijk inspannend. De diep uitgesneden inhammen zorgen voor flink wat meters stijgen en dalen, vergelijkbaar met wandelen in de bergen. Tegelijkertijd is deze reis voor iedereen met een gezonde conditie goed te doen, je hebt geen bergwandelervaring nodig. 

Praktische informatie

Data: maandag 3 juni t/m vrijdag 7 juni 2024.
Kosten: € 1.275,-.

De kosten zijn inclusief begeleiding, vier overnachtingen in een jeugdherberg in twee- of meerpersoonskamers, ontbijt, lunchpakketten tijdens het wandelen en avondeten, koffie/thee;
exclusief reis op basis van eigen vervoer, extra eten en drankjes, reserveringskosten (€ 25), SGR-bijdrage (€ 5) en calamiteitenfonds (€ 2,50).

De tocht wordt begeleid door Gert Stegeman en Huib Beerda. Als kok gaat Marieke Broers mee.

De groepsgrootte is minimaal 10 en maximaal 14 deelnemers. Voor de deelnemers die definitief meegaan is er een kennismakingsavond op woensdag 24 april 2024 in Utrecht.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Gert Stegeman: (06) 15414871 of gert@itip.nl, of met het kantoor van het ITIP via onderstaande contactgegevens.

Voor algemene inhoudelijke vragen over onze bezinningstochten en -activiteiten, en vragen over inschrijven en opties: zie veelgestelde vragen.

Op deze reis zijn de SNP reisvoorwaarden van toepassing. Het is belangrijk een goede reis- en annuleringsverzekering af te sluiten voor jezelf.

E-mail ons: bezinningstochten@itip.nl of bel (0575) 510 850
inschrijven optie
Meer inspiratiereizen

INITIATIEF VAN ITIP | SCHOOL VOOR LEVEN EN WERK

Bezinningstochten is een initiatief van ITIP School voor leven en werk, opleidingsinstituut voor iedereen die wil leven en werken vanuit bezieling en vertrouwen. We geloven dat wanneer je uitdrukking geeft aan wat je werkelijk drijft, je vervuld leeft en jouw bestemming vindt in de wereld. Al meer dan 35 jaar bieden wij opleidingen en activiteiten op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, en zijn we werkzaam in het veld van organisatieontwikkeling en loopbaanbegeleiding. Daarnaast hebben we bijna 20 jaar ervaring in het  organiseren van bezinningstochten, natuurretraites en inspiratiereizen.