Bezinningstochten home

Engeland
Parcivaltocht (NIEUW)

Op aanvraag

Ter informatie: op dit moment staat er geen nieuwe Parcivaltocht gepland. Deze zetten we pas weer in de agenda als we zeker weten dat er geen restricties meer zijn. Je kunt wel je belangstelling aangeven via het optieformulier, dan krijg je van ons bericht zodra we een nieuwe tocht gaan uitzetten. Meer informatie over de ontwikkelingen rondom het coronavirus en hoe wij hier mee omgaan vind je hier.

'Wie de Graal eens wil ontvangen,
bedenk, er geldt daartoe één wet:
een innig, heilig, diep verlangen.'

- Wolfram von Eschenbach

Wandelen langs de prachtige kust van Cornwall

Deze nieuwe bezinningstocht naar het zuidwesten van Engeland is geïnspireerd op de legende van Koning Arthur en de Ridders van de Ronde Tafel. We wandelen langs de prachtige noordwest kust van Cornwall, waar de Atlantische Oceaan al sinds mensenheugenis op de rotsen beukt. Hier bevinden zich ook de ruïnes van het kasteel Tintagel, waar volgens de overlevering koning Arthur geboren werd. In deze mythische omgeving treden we in het spoor van Parcival, de jongen die tot ridder van de ronde tafel werd. Net als hij gaan we op zoek naar de heilige graal, naar datgene wat ons in ons werk en leven werkelijk bezielt.

Op de scheidslijn van liefelijk land en ruige zee

We stijgen en dalen langs grillige rotsformaties en bovenlangs verticale kliffen, op de scheidslijn van liefelijk land en ruige oceaan. Winderige kust met prachtige vergezichten, waar bomen nauwelijks kunnen groeien en planten laag bij de grond blijven, wordt afgewisseld met dichtbegroeide valleien, oases van rust en veelkleurige bloemenrijkdom. We passeren mooie baaien en schilderachtige havenplaatsjes, komen wilde geiten of paarden tegen, spotten misschien een papegaaiduiker, zeehond of dolfijn. 

Op zoek naar jouw heilige graal

De overweldigende natuur, de ruimte om je heen, het wandelen in stilte, helpen je om je op jezelf te richten. We doen oefeningen, mediteren, wisselen ervaringen uit, en laten ons inspireren door de verhalen van Parcival en Arthur. Verhalen die gaan over moed en trouw, over het heilige vuur vinden in jezelf, over kwetsbaar durven zijn en uitkomen voor wie je bent, en over verantwoordelijkheid nemen voor wat echt belangrijk voor je is in je leven of werk. Tijdens deze bezinningstocht neem je jouw persoonlijk leiderschap op en ga je op zoek naar jouw heilige graal.
 

Verblijf in cottages en jeugdherbergen

We vliegen op dinsdag naar Engeland, waar we met een bus naar het begin van onze queeste worden gebracht. We wandelen dan nog een paar uur naar onze eerste overnachtingsplek in een cottage. De dagen erna lopen we verder over het Southwest Coastpath en verblijven in jeugdherbergen op idyllische plekken direct aan de oceaan. Samen met de meegereisde kok, die ook onze bagage vervoert, bereiden we hier onze maaltijden; voor onderweg nemen we een lunchpakket mee. De laatste nacht slapen we in The Old School hotel in het pittoreske Port Isaac, waar een heerlijk diner op ons wacht en we onze reis afsluiten. Zaterdagochtend vertrekken we weer naar Nederland. Tijdens de tocht nuttigen we geen alcohol.

Met een gezonde conditie op pad

De wandeldagen zijn behoorlijk inspannend, vanwege de diep uitgesneden inhammen die zorgen voor flink wat meters stijgen en dalen, vergelijkbaar met wandelen in de bergen. Halverwege de tocht hebben we een halve dag rust. Deze reis is voor iedereen met een gezonde conditie goed te doen, je hebt geen bergwandelervaring nodig. 

Praktische informatie

Ter informatie: op dit moment staat er geen nieuwe Parcivaltocht gepland. Deze zetten we pas weer in de agenda als we zeker weten dat er geen restricties meer zijn. Je kunt wel je belangstelling aangeven via het optieformulier, dan krijg je van ons bericht zodra we een nieuwe tocht gaan uitzetten. Meer informatie over de ontwikkelingen rondom het coronavirus en hoe wij hier mee omgaan vind je hier. 

Kosten (excl. vlucht): ca. € 1.275,- (onder voorbehoud)

De kosten zijn inclusief begeleiding, drie overnachtingen in een cottage/jeugdherberg in twee- of meerpersoonskamers, een overnachting in hotel The Old School in Port Isaac in een 1-, 2- of 3-persoonskamer, ontbijt en diner, lunchpakketten tijdens het wandelen, koffie/thee, bagagevervoer;
exclusief vlucht (via SNP te boeken), extra eten en drankjes, reserveringskosten (€ 25), SGR-bijdrage (€ 5) en calamiteitenfonds (€ 2,50).

De tocht wordt begeleid door Gert Stegeman en Ellen van Damme. Als kok en chauffeur gaat Marieke Broers mee.

De groepsgrootte is minimaal 8 en maximaal 12 deelnemers. Voor de deelnemers die definitief meegaan is er voorafgaand aan de reis een kennismakingsavond.

Op deze reis zijn de SNP reisvoorwaarden van toepassing. Het is belangrijk een goede reis- en annuleringsverzekering af te sluiten voor jezelf.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Gert Stegeman: (06) 15414871 of gert@itip.nl, of met het kantoor van het ITIP via onderstaande contactgegevens.

E-mail ons: bezinningstochten@itip.nl of bel (0575) 510 850
optie inschrijven
Meer inspiratiereizen

INITIATIEF VAN ITIP | SCHOOL VOOR LEVEN EN WERK

Bezinningstochten is een initiatief van ITIP School voor leven en werk, opleidingsinstituut voor iedereen die wil leven en werken vanuit bezieling en vertrouwen. We geloven dat wanneer je uitdrukking geeft aan wat je werkelijk drijft, je vervuld leeft en jouw bestemming vindt in de wereld. Al meer dan 35 jaar bieden wij opleidingen en activiteiten op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, en zijn we werkzaam in het veld van organisatieontwikkeling en loopbaanbegeleiding. Daarnaast hebben we bijna 20 jaar ervaring in het  organiseren van bezinningstochten, natuurretraites en inspiratiereizen.