n
Bezinningstochten home

Schiermonnikoog
Stilteweekend

31 maart - 2 april 2023

Het begin is stilte ...

… in die stilte mag je alles vergeten wat daarvoor vast stond. Je mag je gedachten vergeten, de gevoelens die je had, naar binnen gebogen of naar buiten. In de stilte is het mogelijk terug te keren tot jezelf.
- Hans Korteweg
 

Tijd voor stilte

Stilte en rust zijn schaars goed. Er is altijd wel ergens een geluid, een 'ik moet' of een 'ik wil' aanwezig. Wil jij de kracht van stilte ontdekken? Wil jij meer rust in jezelf vinden? Wil jij jezelf weer ont-moeten? Ga mee naar Schiermonnikoog. Daar waar het echt stil is. We wandelen in de duinen en over het lege strand, waar je de oneindige ruimte van de zee aan een ongeschonden horizon maximaal ervaart. 

Opladen in de unieke stilte en weidsheid van Schiermonnikoog

Dit stilteweekend heeft een licht programma: meditatie- en ontspannings-oefeningen en teksten uit grote wijsheidstradities ter inspiratie. Dit, samen met het samenzijn in stilte, helpen om tot innerlijke rust te komen. Op een aantal momenten is er de mogelijkheid voor een persoonlijk gesprek. Een deel van het programma is facultatief, zodat je er ook voor kunt kiezen om een dagdeel volledig in stilte door te brengen zonder dat je ergens aan mee doet. Een weekend voor iedereen die wil opladen in de unieke stilte en weidsheid van één van onze mooiste Waddeneilanden.
 


"Als je van jezelf houdt, ga dan mee, ook als je niet van jezelf houdt maar het wel graag zou willen kunnen. Als je een bijzondere ervaring wilt, wat stilte kan doen, ga dan mee."
- deelnemer stiltewandelweekend


 

Impressie stiltewandelweekend

Praktische informatie

Data: vr 31 mrt 2023 om 12.30 uur (vertrek boot in Lauwersoog) - zondag 2 april 2023 om 16.30 uur (vertrek boot Schiermonnikoog). 

We verblijven deze dagen in vakantieboerderij 'de Kooiplaats' op Schiermonnikoog, midden in de mooiste flora en fauna die het eiland te bieden heeft. Door de ligging, aan de rand van de duinen en dichtbij de kwelders, is deze plek een mooie uitvalsbasis voor heerlijke wandelingen. Bij terugkomst genieten we in stilte van de heerlijke en met zorg door onze kok bereide maaltijden. De begeleiding is in handen van Grietje Hoogendoorn - de Boer.

Het minimum aantal deelnemers is 10, het maximum 12.

Kosten: € 630,- 

Dit is inclusief begeleidingskosten, verblijf op basis van een 2-persoonskamer en volpension, transfer van de bagage en toeristenbelasting; exclusief overtocht Lauwersoog-Schiermonnikoog v.v.

Voorafgaand aan het weekend ontvang je een vragenlijst en bestaat de mogelijkheid voor een kort telefonisch kennismakingsgesprek.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Grietje Hoogendoorn - de Boer: (06) 46067729 of grietje@itip.nl; of met het kantoor van het ITIP via onderstaande contactgegevens.

Op deze activiteit zijn de annuleringsvoorwaarden van het ITIP van toepassing.

E-mail ons: bezinningstochten@itip.nl of bel (0575) 510 850
Meer dicht bij huis

INITIATIEF VAN ITIP | SCHOOL VOOR LEVEN EN WERK

Bezinningstochten is een initiatief van ITIP School voor leven en werk, opleidingsinstituut voor iedereen die wil leven en werken vanuit bezieling en vertrouwen. We geloven dat wanneer je uitdrukking geeft aan wat je werkelijk drijft, je vervuld leeft en jouw bestemming vindt in de wereld. Al meer dan 35 jaar bieden wij opleidingen en activiteiten op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, en zijn we werkzaam in het veld van organisatieontwikkeling en loopbaanbegeleiding. Daarnaast hebben we bijna 20 jaar ervaring in het  organiseren van bezinningstochten, natuurretraites en inspiratiereizen.