Bezinningstochten home

Schiermonnikoog
Stilte wandelweekend

2 - 4 november 2018

‘Ofschoon we voortdurend worden overspoeld door een golf van woorden
is onze diepte voor immer stil.’ 

- Kahlil Gibran 

Tijd voor stilte
Stilte is een schaars en kostbaar goed geworden. Voor wie bewust de stilte wil opzoeken, bieden wij een ‘Stilte wandelweekend’ aan op Schiermonnikoog. We zullen veel naar buiten gaan en wandelen in de duinen en over het lege strand, waar je de oneindige ruimte van de zee aan een ongeschonden horizon maximaal kunt ervaren. 

Opladen in de unieke stilte en weidsheid van Schiermonnikoog
Er is een licht programma met meditatie, ontspannings- en (mindfulness-)aandachtsoefeningen. Ter inspiratie zijn er teksten vanuit de grote wijsheidstradities die je, samen met het samenzijn in stilte, helpen om tot innerlijke rust te komen. Op een aantal momenten is er de mogelijkheid voor een persoonlijk gesprek. Een deel van het programma is facultatief, zodat je er ook voor kunt kiezen om een dagdeel volledig in stilte door te brengen zonder dat je ergens aan mee doet. Een weekend voor iedereen die wil opladen in de unieke stilte en weidsheid van één van onze mooiste waddeneilanden.
 


"Ik ben voor het eerst bij mezelf geweest, en heb de weldaad van stilte ervaren"
- deelnemer stiltewandelweekend (2016) 

Impressie stiltewandelweekend (2015)

Praktische informatie
Data: vr 2 nov 2018 om 12.30 uur (vertrek boot in Lauwersoog) - zondag 4 nov 2018 om 16.30 uur (vertrek boot Schiermonnikoog). 

We verblijven deze dagen in vakantieboerderij de 'Kooiplaats' (Kooipad 1, Schiermonnikoog), midden in de mooiste flora en fauna die het eiland te bieden heeft. Door de ligging, aan de rand van de duinen en dichtbij de kwelders, is de 'Kooiplaats' een ideaal vertrekpunt voor heerlijke wandelingen. De begeleiding is in handen van Marga Brinkhof.

Het maximum aantal deelnemers is 14. Voor 6 mensen is er een 1-persoonskamer beschikbaar (tegen een toeslag).

Kosten: € 490,-. Dit is inclusief begeleidingskosten, verblijf op basis van een 2-persoonskamer en volpension, transfer van de bagage en toeristenbelasting; exclusief overtocht Lauwersoog-Schiermonnikoog v.v.
Voor een 1-persoonskamer geldt een toeslag van € 40 pp per nacht.

Voorafgaand aan het weekend ontvang je een vragenlijst en bestaat de mogelijkheid voor een kort telefonisch kennismakingsgesprek.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Marga Brinkhof:
(06) 22053201 of marga@itip.nl; of met het kantoor van het ITIP via onderstaande contactgegevens.

Op deze activiteit zijn de annuleringsvoorwaarden van het ITIP van toepassing.

E-mail ons: bezinningstochten@itip.nl of bel (0575) 540 700
inschrijven
Meer dicht bij huis