Bezinningstochten home

Schiermonnikoog
Stilte wandelweekend

8 - 10 november 2019

Het begin is stilte ...

… in die stilte mag je alles vergeten wat daarvoor vast stond. Je mag je gedachten vergeten, de gevoelens die je had, naar binnen gebogen of naar buiten. In de stilte is het mogelijk terug te keren tot jezelf.
- Hans Korteweg
 

Tijd voor stilte

Stilte is een schaars en kostbaar goed geworden. Voor wie bewust de stilte wil opzoeken, bieden wij een ‘Stilte wandelweekend’ aan op Schiermonnikoog. We zullen veel naar buiten gaan en wandelen in de duinen en over het lege strand, waar je de oneindige ruimte van de zee aan een ongeschonden horizon maximaal kunt ervaren. 

Opladen in de unieke stilte en weidsheid van Schiermonnikoog

Er is een licht programma met meditatie, ontspannings- en mindfulness-oefeningen. Ter inspiratie zijn er teksten vanuit de grote wijsheidstradities die je, samen met het samenzijn in stilte, helpen om tot innerlijke rust te komen. Op een aantal momenten is er de mogelijkheid voor een persoonlijk gesprek. Een deel van het programma is facultatief, zodat je er ook voor kunt kiezen om een dagdeel volledig in stilte door te brengen zonder dat je ergens aan mee doet. Een weekend voor iedereen die wil opladen in de unieke stilte en weidsheid van één van onze mooiste Waddeneilanden.
 


"Als je van jezelf houdt, ga dan mee, ook als je niet van jezelf houdt maar het wel graag zou willen kunnen. Als je een bijzondere ervaring wilt, wat stilte kan doen, ga dan mee."
- deelnemer stiltewandelweekend (2017)


 

Impressie stiltewandelweekend (2015)

Praktische informatie

Data: vr 8 nov 2019 om 12.30 uur (vertrek boot in Lauwersoog) - zondag 10 nov 2019 om 16.30 uur (vertrek boot Schiermonnikoog). 

We verblijven deze dagen in vakantieboerderij Springfield (Melle Grietjepad 17, Schiermonnikoog). De vakantieboerderij ligt net buiten het dorp, dicht bij het natuurgebied de Westerplas en het Westerstrand, en vormt een goede uitvalsbasis voor lange wandelingen langs het strand en door de duinen. Bij terugkomst genieten we in stilte van de heerlijke en met zorg door onze koks bereide maaltijden. De begeleiding is in handen van Marga Brinkhof.

Het maximum aantal deelnemers is 14.

Kosten: € 560,-. Dit is inclusief begeleidingskosten, verblijf op basis van een 1- of 2-persoonskamer en volpension, transfer van de bagage en toeristenbelasting; exclusief overtocht Lauwersoog-Schiermonnikoog v.v.

Voorafgaand aan het weekend ontvang je een vragenlijst en bestaat de mogelijkheid voor een kort telefonisch kennismakingsgesprek.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Marga Brinkhof:
(06) 22053201 of marga@itip.nl; of met het kantoor van het ITIP via onderstaande contactgegevens.

Op deze activiteit zijn de annuleringsvoorwaarden van het ITIP van toepassing.

E-mail ons: bezinningstochten@itip.nl of bel (0575) 510 850
inschrijven
Meer dicht bij huis

INITIATIEF VAN ITIP | SCHOOL VOOR LEVEN EN WERK

Bezinningstochten is een initiatief van ITIP School voor leven en werk, opleidingsinstituut voor iedereen die wil leven en werken vanuit bezieling en vertrouwen. We geloven dat wanneer je uitdrukking geeft aan wat je werkelijk drijft, je vervuld leeft en jouw bestemming vindt in de wereld. Sinds 1983 bieden wij opleidingen en activiteiten op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, en zijn we werkzaam in het veld van organisatieontwikkeling en loopbaanbegeleiding. Vanaf 2002 organiseren we daarnaast ook bezinningstochten, natuurretraites en inspiratiereizen.