Bezinningstochten home

Onze visie

Avontuur met diepte!

In de drukte van ons bestaan hebben we regelmatig behoefte aan reflectie en inspiratie. Heb je de stilte nodig om je eigen stem weer te horen. En moet je afstand nemen om tot inzicht te komen en je eigen spoor weer te vinden.

Van oudsher is dit het moment om de natuur in te gaan of op pelgrimstocht. De ruige wildernis, de eenzame top van een berg, de leegte van een woestijn, de stilte van een klooster, allemaal plekken waar je je kan bezinnen. Omringd worden door de pure kracht van de natuur, word je als vanzelf zo open en onthecht dat je werkelijke vragen en antwoorden over je leven of je werk naar boven komen. Laat de natuur als een spiegel het onbewuste in jezelf bewust worden.

Met onze tochten en reizen helpen wij je om in het gaan naar deze bijzondere plekken in de buitenwereld tegelijkertijd die innerlijke reis te maken. In een veilige bedding van een groep kom je tot zelfinzicht en nieuwe keuzes. Keuzes die achteraf vaak beslissend zijn geweest en een overgang of verandering in je leven kunnen betekenen. 

Onze tochten kenmerken zich door:

  • Lopen en eten in stilte
  • Dagelijkse oefeningen en uitwisseling over je ervaringen
  • Inspirerende, professionele begeleiding
  • Overnachten in eenvoudige locaties of onder de sterren
  • Avontuurlijk, maar comfortabel op pad door wonderschone natuur

INITIATIEF VAN ITIP | SCHOOL VOOR LEVEN EN WERK

Bezinningstochten is een initiatief van ITIP School voor leven en werk, opleidingsinstituut voor iedereen die wil leven en werken vanuit bezieling en vertrouwen. We geloven dat wanneer je uitdrukking geeft aan wat je werkelijk drijft, je vervuld leeft en jouw bestemming vindt in de wereld. Al meer dan 35 jaar bieden wij opleidingen en activiteiten op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, en zijn we werkzaam in het veld van organisatieontwikkeling en loopbaanbegeleiding. Daarnaast hebben we bijna 20 jaar ervaring in het  organiseren van bezinningstochten, natuurretraites en inspiratiereizen.